Superkjendis i Japan

av TF

Mushaga Bakenga nyter livet som fotballstjerne i Japan og forteller til Varden at han føler seg som en superstjerne tross at Japan oppholdet startet med skader og nedrykk til 2.divisjon.

– Jeg har det kjempebra. Hele pakka her er bra, og det har vært helt fantastisk til nå. Jeg er rett og slett superforelsket i landet, sier Mush til Varden på spørsmål om hvordan han har det i solens rike.

29-åringen skrev i juni i fjor under en to og et halvårs kontrakt (ut januar 2023) med Tokushima Vortis, og selv om fjorårssesongen endt med nedrykk er det ingenting som tyder på at han ikke blir værende ut kontraktstiden.

– Jeg skulle selvfølgelig gjerne sett at vi hadde berget plassen, men vi tåler en sesong i 1. divisjon. Nivået er uansett bra og det er en veldig interesse for fotball her, sier Bakenga.

Det fikk han erfare da han ble avbildet foran huset han bor i et intervju med TV2. Dagen etter ble an oppsøkt av ivrige fans.

– Det er en litt annen verden enn den en er vant til fra Norge. En føler seg litt som en superkjendis her, sier han og viser blant annet til episoden hvor fansen plutselig sto og banket på døra.

– Etter at det ble kjent hvor jeg bor har jeg hatt litt «besøk». Det står stadig fans på utsiden, og det hender også at de har med seg gaver. Gjerne mat og drikke. Jeg har blant annet fått en del ananas. Det skal visstnok bringe lykke, sier han og ler.

– Ja, det er jo litt spesielt det. Men det er moro å bli satt pris på og en må jo bare nyte det så lenge en kan, sier Mush og legger til at Vortis-fansen er som japanere flest – veldig høflige.

– Jeg har opplevd at folk nesten har begynt å grine når jeg har kommet inn på en restaurant. Når det betyr så mye for noen, så er det litt «mindblowing». Men de maser aldri, og de er veldig hyggelige, sier han.

Sportslig håper han også på en opptur. 2021-sesongen endte som kjent med nedrykk til nivå to.

– Vi har jo som mål å rykke opp igjen. Men det blir tøft. Jeg så noen kamper i 1. divisjon forrige sesong og det er mange bra spillere i den ligaen. Men målet er jo å gå opp igjen, sier Bakenga, som til slutt endte med en nettkjenning for sin japanske arbeidsgiver forrige sesong. Det er han ikke fornøyd med.

– Sportslig gikk det litt opp og ned. Det tok lang tid å få visum. I tillegg slet jeg litt med en skade, så det gikk vel to måneder før jeg fikk trent med laget. Det er ikke gunstig og jeg brukte litt tid på å komme i gang. Men nå er jeg klar for en ny sesong, sier han.

Les hele saken hos Varden