Trønderfotballåret fra A til Å

av TF

Her er vår lille oppsummering av fotballåret 2021 i trøndersk fotball.

A: – Arne Gunnes ble den trønderske spilleren med flest scoringer i trøndersk fotball denne sesongen. Spissen fra Rennebu bidro til at Levanger FK lenge hang med i opprykkskampen, men endte på 4.plass til slutt

B: – Brede Moe er som god rødvin som modnes og blir bedre og bedre med årene. Midtstopperen fra Flatanger er sjefen i et Glimtlag som har imponert alle i 2021, og nå prates det om et utenlandseventyr på slutten av karrieren, eller reiser han hjem til nyopprykkede Falatnger?

C: Christian Steen ledet Strindheim til opprykkskamp i sin første sesong som trener i klubben. Steen har hundrevis av kamper på toppnivå i Norge og det at han nå bidrar på trenersiden i trøndersk fotball er strålende, blir det opprykk i 2022?

D: – Dennis Johnsen debuterte i Serie A og ikke minst for det norske landslaget. Kantspilleren fra Tiller har imponert i 2021 og etablert seg i liga som er topp 5.

E: Endelig er Steinkjer tilbake til 3.divisjon og selv om Trygg/Lade ble for sterke i kretsfinalen er det flott at klubben og byen Steinkjer er tilbake i 3.divisjon og klubben har nok ambisjoner om videre utvikling.

F: Fredrik Sjøvold var på alles lepper etter en god kamp mot KBK i NM, og denne høsten har han vært på prøvespill i flere Eliteserieklubber. Spiller unggutten fra Tiller Eliteserie i 2022?

G: Geir Arne Kristiansen ledet Tiller til opprykk, og det har trenerlegenden gort før. Nå har han ledet både herrelaget og damelaget til Tiller opp i 2.divisjon, og tar man med Rødde så har Gakken trent flere trønderske lag på 2.divisjons nivå. Ne som har flere?

H: Leo Hjelde har brukt 2021 til å ta teget fra Celtic til Premier League klubben Leeds der han spiller på U21 laget, men har også kamper på benken for Leeds. Blir 2022 året der han debuterer i Premier League?

I: Ivar Selnæs står i trenergjerningen ennå etter over 100 år (?) som trener. Nå bak satsingen på kvinnefotballen på Steinkjer og ledet laget til opprykkskamp der Tiller til slutt ble for sterke.

J: Jørgen Solli var sikker som banken fra straffesparkmerket for Jerv i opprykkskampen mot Brann og trønderen kunne med det juble for Eliteseriespill i 2022. En trønder som har gått litt under radaren, men som har spilt mye for et av de beste lagene i Obosligaen.

K: Kvalifisering er noe de kan på Stjørdal og heldigvis viste Blink igjen at de er best når det gjelder. Rotet litt i snøen i første kamp, men hjemme knuste de Hødd og kunne jible for seier i kvalifiseringen for andre året på rad!

L: Levanger må selvfølgelig med som et tydelig lyspunkt i en tøff trøndersk fotballsesong. Rotet litt mot bunnlagene, men viste på sitt beste at de var av de aller beste lagene i Postnord og i 2022 må de bære den trønderske fanen alene! De starter også opp kvinnefotball, det svinger godt på Moan nå J

M: Elias Melkersen ble toppscorer i Ranheim og regnes som et av de største spisstalentene i norsk fotball. Forlenget kontrakten i Glimt og er nok tapt for Ranheim, men blir han neste trønder so slår gjennom på Aspmyra?

N: Nardo rykket ned etter 12 år etter en meget svak avslutning på sesongen. Paradokset er at de allerede i mars spiller NM kamp hjemme mot Lillestrøm som eneste trønderske lag som er med i cupen.

O: Odin Holm scoret på Lerkendal og viste noe av sitt enorme potensial i møtet med Rosenborg. Et av våre største talent som kanskje ikke har slått ut i full blomst ennå, men vi satser på at 2022 skal bli året der vi ser Odin herje i Eliteserien.

P: Per Verner Rønning forlenget med Levanger og som stopperkollega Christian Steen er han av de mest spennende trenertalentene i Trøndelag. Ble kåret til årets trener av Fotballkretsen, vil han også få den utmerkelsen på TF Awards?

R: Roger Naustan hadde stor suksess som juniortrener i RBK, men rykket ned med Levanger. Etter 2 år i Bergen endte han i Aalesund der han som assistenttrener har vært svært delaktig i opprykket til de orange. Alle trønderske opprykk gratuleres!

S: Ola Solbakken har hatt en av tidenes gjennombrudd i norsk fotball. 2021 har inneholdt scoringer mot Roma og ikke minst debut på landslaget. Budene på lynvgingen er allerede på vei og det spørs om han ikke blir å finne i en større liga og klubb i løpet av kommende år.

T: Tiller tok opprykket i 3.divisjon for damer etter en meget spennende innspurt der både Steinkjer og Utleira ga de kamp helt til siste sekund.

U: Utleira futsal ligger på 2.plass i Eliteserien som regjerende mester og fikk også prøve seg i mesterligaen. En fantastisk prestasjon av klubben som i futsal ledes av Kai Bardal som må regnes som en legende når det kommer til futsal. Med en god ettervinter vil nok Utleira også kjempe om seriegullet denne sesongen.

V: Vegard Voll ga seg som legende i Levanger og trøndersk fotball, og vi benytter muligheten til å hylle Voll for innsatsen hans. En hedersmann som alltid har gitt jernet for klubben sin og som også har sterke meninger som skaper engasjement. Vel blåst!

W: Warren Kamanzi er høyrebacken i Ranheim på lån fra RBK som imponerte voldsomt i sommer, men som med skadeplager ikke fikk den høsten vi hadde forventet. Står uten kontrakt ved inngangen av 2022 og det blir spennende å se hvor unggutten ender opp. Blir det fortsettelse i Ranheim eller blir han å se i Eliteserien?

Æ: Æres den som æres bør og det skjer 20.januar under TF Awards LIVE direkte fra O`Learys. Da skal vi hylle alle som har fortjent det i 2021 og ha et heidundrende show for å feire 2021 i trøndersk fotball.

Ø: Øverlands Minde har blitt erstattet av MUS Sandskogan og heldigvis er det Obosliga som skal spilles der også i 2022. Dette blir kanskje tidenes Obosliga og vi tror på et 2022 der nye rekorder settes også når det gjelder publikum på Øver…eh..MUS Sandskogan. Korona go away!!!

Å: Gjermund Åsen ble assistkongen i Eliteserien i 2021 og selv vi trøndere unnet ham opplevelsen å senke Rosenborg på Åråsen. Vi ser gjerne Åsen tilbake i Trøndelag igjen, men frem til da får vi heie litt på ham og Pål Andre Helland i Lillestrøm, selv om det koster litt for oss trøndere.