For en trøndersk fotballhelg

av TF

Det nærmer seg sesongslutt og spenningen er til å ta og føle på i alle nivå av trøndersk fotball. Dette blir en av flere helt avgjørende fotballhelger denne høsten.

Rosenborg tar i mot Vålerenga og ryktene sier masse publikum og den første virkelige folkefeste på Lerkendal på årevis. Vi skriver sjeldent om RBK, men håper på fullt hus og fortsatt gullkamp med søndagens kveldsoppgjør mot Vålerenga på Lerkendal.

På kvinnesiden er det det bortekamp mot Klepp som gjelder og skal de holde trykk på Sandviken om seriegullet er dette en kamp RBK må og skal vinne.

For KIL/Hemne er det mer en bonuskamp der Lyn gjester Ånesøyan, og med en sterk hjemmekamp kan KIL/Hemne ta et lite steg bort fra nedrykksstreken. Kun cupfinaler igjen for hjemmelaget som vi håper kan benytte den første til full pott.

I Obosligaen fortsetter kampen om kvalik og om å berge plassen for de trønderske lagene. Blink tar i mot Start hjemme på MUS arena, mens Ranheim skal til en vanskelig bortekamp på gress mot Jerv. Nøkkelkamper for begge lagene som trenger poeng for å klatre å tabellen.

I Postnord skal Nardo innvie sitt nye dekke med Skeid på besøk i Nissekollen, mens Levanger tar i mot Fløy på søndag. Nardo trenger poeng, og mot opprykksjagende Skeid lever håpet om poeng også her. Sotra spiller hjemme mot Egersund, så har kan man håpe på litt hjelp også.

I Norsk Tipping ligaen er det meget spennende og størst spenning er det til Strindheims kamp borte mot Volda. De trenger seier for å holde tabelltopp, mot Spjelkavik som møter Aalesund 2 hjemme, mens Træff møter Molde 2. Byåsen møter Tiller på hjemmebane, mens Orkla møter Kolstad. Et nøkkeloppgjør denne runden er også Ranheim 2 som møter NTNUI, og taperen her sikter mot spill i 4.divisjon neste år.

4.divisjon nærmer seg slutten og i avdeling 1 er det nøkkelkamp denne runden med Byåsen 2 mot Verdal. Vinneren av denne kampen er med i kampen om opprykkskvalik, mens taperen her nok er ute av det. Levanger 2 henger med også, de møter Åfjord borte, som med tap mot Levanger 2 mest sannsynlig vil rykke ned.

Avdeling 2 er det Steinkjer som kan avgjøre alt da de møter Ranheim 3, men kan allerede være klare hvis ikke Vuku slår Rørvik . I bunnen er det også kamp om å berge plassen, og her møtes CSK og Heimdal til ren nedrykkskamp, der CSK MÅ vinne for å berge plassen.

Avdeling 3 er avgjort med Trygg/Lade klare for opprykkskvalik, mens Svorkmo og Fram møtes og her må Fram vinne for å ha sjanse til å berge plassen. Hvis ikke rykker de ned til 5.divisjon, og det lukter nok nedrykk uansett så lenge de står med 0 poeng så langt.

Avdeling 4 er utltrajevnt med potensielt 3 lag på samme poengsum etter 8 kamper, og nevner her at Buvik og Kvik møtes i siste kamp neste helg. Siste laget som er med i kampen er Blink 2. Her er det Rennebu og Orkla 2 som kjemper om å unngå nedrykk.

3.divisjon kvinner spiller først 19.10 neste runde.