Levanger FK satser på jentene

av TF

Kvinnefotball er i vinden som aldri før og nå går det mot en skikkelig satsing også i Levanger FK, skriver Trønder-Avisa.

De siste månedene har det foregått flere spennende samtaler og møter i klubblokalene til Levanger Fotballklubb – det etter at sportslig leder Flemming Rehtmar i juni fikk en henvendelse fra Skogn om LFK kunne tenke seg å snakke litt om damefotball. Det var Stig Gøran Brenne, trener for Skogns J17-lag, som hadde tatt kontakt.

– Bakgrunnen for initiativet er at jeg synes det er synd at jentespillere i Levanger ikke skal ha noe å se fram til etter fylte 17 år. Det finnes mange jenter som har tanker om å bli gode og som har lyst til å spille seniorfotball, men per i dag finnes ikke et slikt tilbud i kommunen. Jeg synes det er på høy tid at jentene får et slikt tilbud. Vi på Skogn klarer ikke det alene, så det er helt avgjørende med et samarbeid, sier Stig Gøran Brenne, tidligere LFK spiller som nå blir trener for LFKs nye damelag.

Mandag kveld falt mye av brikkene på plass, og onsdag kveld ble iLevanger invitert til Moan for en prat om damesatsingen. Det er Flemming, Johan Sjøbakk Lund og Ronny Dypvik fra LFKs sportslige utvalg som har jobbet mest med prosjektet de siste månedene. Både Sjøbakk Lund og Dypvik har erfaring fra flere ungdomslag på jentesiden de siste årene.

LFK hadde sist damelag i 2012. Da spilte laget i 3. divisjon, etter å ha vært oppe i 2. divisjon i 2010-sesongen. Den gangen hadde LFK tilbud på jente-/damesiden i årene 2008-2012, og prosjektgruppa har vært i kontakt med noen av de som var med i klubben den gang for å bruke erfaringene i arbeidet med et tilbud for 2022-sesongen.

– Det er mange spillere som i flere år har etterlyst et seniorlag damer i LFK. Det er flere som har uttrykt at motivasjonen blir høyere for å satse hvis de hadde fått et tilbud tilsvarende det guttene får i LFK. Det tilbudet vi kommer til å gi vil være tilsvarende det G19-laget til LFK har i dag – det på grunn av at de fleste av damespillerne vi trolig får inn vil være på samme alder. Dette kommer til å være et tilbud for de som er ivrig på å trene, sier Johan Sjøbakk Lund.

Duoen er klokkeklar på at det er på tide med et damelag i LFK.

– Dette tror jeg gir motivasjon til mange jentespillere. Per i dag er J17 det eldste laget vi har med 11er-tilbud i kommunen, og hvis et slikt damelag kan føre til at noen vil spille i noen år til, så er jo det en stor gevinst, sier Ronny Dypvik.

Flemming legger så til.

– I alle år har det falt fra mange jentespillere som ikke har hatt et tilbud på seniornivå i Levanger. Det kommer nå noen spennende generasjoner med jentespillere og de har vi som klubb lyst til å gi et tilbud til, sier Rehtmar.

Med godkjenning fra moderklubbene er det nå klart for at Levanger ønsker å etablere et damelag allerede til neste sesong, og regionen får da en ny klubb som virkelig satser på jentene.

Les hele saken her på T-A.no