Trøndertrio for Norges G16 landslag

av TF

Håkon Røsten, Oliver Kvendbø Holden og Alexander Gurendal spilte alle i Norges G16 landskamp mot Luxemburg som endte 2-2 etter at det norske laget ledet 2-0. Røsten startet kampen sammen med Holden, mens Gurendal kom inn som innbytter.

– Vi starter bra. Får en veldig god start med mål etter et minutt. Det går ikke an å få bedre start, sier landslagstrener Gunnar Halle. 

Ifølge landslagstrener Gunnar Halle kunne ledelsen vært enda større enn 2-0 da pausesignalet lød fra dommeren. 

– Vi har veldig god kontroll på kampen i første omgang. Defensivt er vi gode og vi bruker ballen godt offensivt. Så får vi 2-0 etter en straffe ved Nusa. Jeg føler at vi burde scora tre og fire og at vi har veldig god kontroll i en god første omgang.

Men så skjedde det noe som var vanskelig å forklare. 

– Jeg vet ikke om vi ble for komfortable eller hva det var. Vi mister intensiteten i presset og blir hakket dårligere enn vi var første omgang. Vi inviterer dem inn i kampen og det er ikke godt nok. Vi skyter oss selv litt i foten når vi ikke gjør den kollektive lagjobbinga som vi var så gode på i første omgang. 

Luxemburg reduserte til 2-1 omtrent ti minutter ut i andre omgang. Norge fortsatte å skape muligheter, men det var Luxemburg som fikk det neste og kampens siste mål. 

– Når 2-1 kommer blir vi litt engstelig. De skaper ikke all verden og vi kan score en og to til, men så får de 2-2. Sånn sett er det et skuffende resultat når vi var så gode i første omgang. Det var skuffende at vi ikke kunne vinne etter å ha startet så bra. 

Gode lag i EM-kvaliken

Luxemburg startet kvalifiseringen med å slå Belgia før det ble 2-2 mellom Luxemburg og Norge lørdag. 

– De har en bra årgang og de slo Belgia. Selv om de var litt heldige der har de enkeltspillere som er bra. Vi var klart mye bedre enn dem, spesielt i første omgang, sier Halle og fortsetter:

– Det er egentlig vi som roter det bort. Vi skal ikke rote bort dette.

Norge skulle egentlig spilt sin første kamp i kvalifiseringen til Europamesterskapet på onsdag, men kampen ble utsatt da det var smitte i troppen til Aserbajdsjan.

– Hvordan taklet spillergruppa at den første kampen ble utsatt?

– Vi hadde fokus på å spille og så kom det masse forskjellige beskjeder. Til slutt ble kampen utsatt. Gutta taklet det bra og vi fikk forberedt oss til kampen i dag. Vi skal ikke skylle på det. Det var ikke derfor vi slapp inn to i andre omgang, sier Halle. 

Finale mot Belgia

Med uavgjort i den første kampen blir det viktig med et reslutat mot Belgia som tapte sin første kamp mot Luxemburg tidligere i uka. 

– Nå blir det en kamp mot Belgia som er viktig. Vi trenger uavgjort eller seier for å kunne gå videre. Blir det det andre resultatet er vi ute, sier Halle. 

De burde vunnet over Luxemburg, men de hadde også noen svakheter vi skal prøve å utnytte når vi møter Belgia. Vi må være på topp i begge omgangene om vi skal klare å kvalifisere oss. De er nok revansjesugne, slik vi også er. Det blir en finale mellom oss og Belgia, sier treneren.