Strindheim vant høydramatisk toppkamp

av TF

Strindheim slo Spjelkavik 2-1 hjemme i toppkampen i 3.divisjon og klatret med seieren opp til tabelltopp når 3 kamper gjenstår. Men lørdagens seier var av det dramatiske slaget i en kamp der Strindheim ble redusert til 10 mann tidlig, men i undertall lagde to mål, holdt nullen og kunne juble hemningsløst etter kampslutt på Ruta Arena.

Spjelkavik startet kampen best og hadde en ball i nota tidlig, men dette målet ble annulert for offside. Uten de store målsjansene var det gjestene som var best, og de fikk kampen i sin hule hånd da Jørgen Havig ble utvist etter bare 22 minutter. Det røde kortet så veldig strengt ut etter en duell der begge spillerne kom sklidende inn, men dommeren sto langt bedre plassert og tok direkte opp det røde kortet til Havig.

Etter dette samlet hjemmelaget seg lavt, lå kompakte og brukte spissen Strand som oppspillspunkt de gangene de kom høyt i banen. Det gjorde de også etter 34 minutter da de fikk frispark fra 17 meter og nevnte Patrick Strand satte den i mål forbi en noe feilplassert mur til 1-0 og stor jubel på Ruta Arena.

Strindheim holdt 1-0 til pause og fikk da pustet godt etter en omgang der gjestene hadde ballen mest, men der Strindheim forsvarte seg mesterlig.

2.omgang startet med et vedvarende press fra gjestene uten at de veldig store sjansene kom, selv om det var masse dødballer og masse innlegg. Østeraas og Knoff i midtforsvaret til Strindheim sto i mot strålende i egen boks, og etter 70 minutter sluknet trykket litt fra Spjelkavik.

Strindheim klarte å holde litt mer i ballen og fikk etterhvert også noen kontringsmuligheter. En av disse ble utnyttet da Patrick Strand spilte frem Vetle Wenaas som dro seg gjennom og satte 2-0 forbi Spjelkavik keeperen etter 73 minutter. Noen stor sluttspurt ble det aldri fra gjestene, men på overtid fikk de i en redusering som ble kun et trøstempl i det dommeren blåste av kampen i det øyeblikket målet ble scoret.

Stor jubel hos Strindheim som dermed har det i egne hender når 3 kamper gjenstår, og masse om denne kampen kommer også i tirsdagens TrønderfotballXtra.

Strindheim møter Volda neste helg på bortebane, så møter de Ranheim 2 hjemme før Byåsen venter borte i siste kamp.

Resultater lørdag:

Strindheim- Spjelkavik 2-1
Kolstad- Ranheim 2 4-0
Tynset- Byåsen 1-3
Tiller- Træff 1-2

Aalesund 2 – Volda 1-4 (spilt torsdag)

1Strindheim TF1023
2Spjelkavik1022
3Træff1022
4Kolstad1018
5Aalesund 21017
6Volda915
7Byåsen TF1014
8Tiller1014
9Orkla911
10Molde 2910
11NTNUI98
12Ranheim TF 2107
13Melhus85
14Tynset103