Strindheim er trøndersk opprykkshåp

av TF

Strindheim slo Tiller 3-1 på bortebane lørdag og seiler opp som det største opprykkshåpet i 3.divisjon av de trønderske lagene. Seieren var fortjent selv om kampen mot Tiller var tett og jevn, mens både Kolstad og Byåsen tapte sine kamper og meldte seg ut av opprykkskampen.

Det var en være eller ikke være runde i 3.divisjon spesielt for Tiller, Kolstad og Byåsen. Tiller fikk besøk av Strindheim og hadde topplaget i kne i store deler av 1.omgang uten å skape de helt store målsjansene. Mot slutten av 1.omgang våknet gjestene og skapte 2-3 store sjanser før hvilen. Etter pause kom Strindheim best i gang og tok ledelsen, men Tiller kjempet seg tilbake og utlignet med 20 minutter igjen.

Da ventet man på et trykk fra Tiller, men isteden svarte Strindheim kjapt og fikk 1-2. Etter dette var det gjestene som kontrollerte kampen og punkterte også kampen med sin 1-3. Siste kvarteret var Strindheim nærmere 1-4 enn vertene var redusering, og totalt sett en fortjent seier til Christian Steens gutter. (Se intervju med Steen, Aasarød og Svein Maalen i tirsdagens TrønderfotballXtra)

På Byåsen ble alt håp om opprykk ødelagt med tap hjemme mot Molde 2. Byåsen startet sesongen som en av de største favorittene, men er med 4 kamper igjen kanskje den største skuffelsen denne sesongen. Sannheten er at vinner Ranheim 2 på søndag er Byåsen bare 3 poeng over nedrykksstreken, og det er noe helt annet enn både de selv og alle andre trodde foran sesongen.

Kolstad var på besøk i Spjelkavik og kunne med seier melde seg på i opprykkskampen, men tapte dessverre 1-0. Med 4 kamper igjen er det da 7 poeng opp til Spjelkavik, men sjansen ligger i at Strindheim og Spjelkavik møtes neste runde. Håpet er nok likevel ganske lite med tanke på at det Træff også er foran på tabellen.

Hvis man ser på hvilke kamper topplagene har igjen så lukter det at det blir enten Strindheim, Spjelkavik eller Træff som mest sannsynlig spiller Postnord nestene sesong.

Strindheim: Spjelkavik (H), Volda (B), Ranheim 2 (H), Byåsen (B)
Spjelkavik: Strindheim (B), Aalesund 2 (H), Tynset (B), Tiller (H)
Træff: Ranheim 2 (B), Tiller (B), Molde 2 (H), Kolstad (B), NTNUI (H)

Slik vi ser dette med kampene som gjenstår står dette mellom Spjelkavik og Strindheim, men det er Spjelkavik som har det enkleste programmet igjen på papiret. Træff har nok for tøffe kamper igjen til å være med helt inn, men kan Strindheim klare det?

Selv om de slår Spjelkavik på lørdag må det nok kanskje 3 seire til på de 3 siste for å klare det, og kanskje blir Byåsen- Strindheim avgjørende for opprykkskampen likevel? Taper Strindheim på lørdag er det vår påstand at Spjelkavik rykker opp, så det er bare å krysse fingrene for seier på Ruta Arena på lørdag!

Tabellen

LagSP
1Spjelkavik922
2Strindheim TF920
3Træff816
4Kolstad915
5Aalesund 2814
6Tiller914
7Volda812
8Byåsen TF911
9Orkla911
10Molde 2910
11NTNUI88
12Ranheim TF 287
13Melhus85
14Tynset93