Trønder matchvinner da Norge G16 vant

av TF

Håkon Røsten og Oliver Kvendbø Holden startet begge for Norge G16 i Syrenka Cup i Polen da Moldova ble beseiret 2-1, og Holden ble til alt overmål matchvinner.

Etter 0-2-tap mot Nederland i den første kampen slo de norske gutta Moldova 2-1 i Syrenka Cup i dag.

– Vi var gode i førsteomgang, særlig de første 35 minuttene. Moldova skapte ikke en sjanse mens vi skapte en del. Vi burde scoret flere mål og avgjort kampen i førsteomgang, sier landslagstrener Gunnar Halle. 

Norge ledet 1-0 til pause etter en scoring av Benjamin Faraas.

– Vi bommet både på straffespark og åpent mål i dag så vi burde ledet med flere mål.

– Vi ble litt stressa

Drøye ti minutter etter pause utlignet Daniele Grosu for Moldova.

– De scoret vel på den eneste sjansen da hadde. Det var en lang ball i bakrom, vi klarte ikke å ta ut løpet som kom og de scoret med en lobb fra 25 meter. Det var en unødvendig scoring, forteller Halle.

– Vi ble litt stressa etter at de scoret og vi hadde for lite ro med ballen. Der var vi ikke gode nok i andreomgang. I førsteomgang brukte vi ballen bra offensivt og hadde full kontroll, men vi klarte ikke å gjøre det samme etter pause.

Holden ble matchvinner

Da andreomgang var halvspilt satt Oliver Kvendbø Holden et frispark rett i mål og ble med det matchvinner for Norge.

– Vi tar med oss førsteomgangen som var veldig bra og så smakte det godt med vår første seier med dette kullet. Vi gjorde mange bytter i dag og har fått testa ut de fleste og det er bra.

Tirsdag kl. 12.00 avsluttes turneringen med kamp mot Romania. De har tapt 0-2 for England og slått Tsjekkia 3-1 i de to første kampene.

Moldova – Norge 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Benjamin Faraas (27), 1-1 Daniele Grosu (57), 1-2 Oliver Kvendbø Holden (68)

Gult kort: Alexandru Ilienco – 35 min, Denis Baciu – 89 min (Moldova), Kalala Kamba Tumba – 90 min (Norge)

Norge: Magnus Brøndbo – Jakob Tveit, Maximilian Mortensen Balatoni, Håkon Røsten (kaptein) (Ethan Amundsen-Day fra 46), Jonas Tviberg Torsvik – Oliver Kvendbø Holden (Henrik Molvær Melland fra 79), Andreas Eikrem Myklebust, Markus Haaland (Petter Hokstad fra 46) – Anders Hartveit Ryste (Aleksander Andresen fra 46), Kalala Kamba Tumba, Benjamin Thoresen Faraas (Leandro Elvestad Neto fra 70)

Moldova: Valeriu Butucel, Denis Baciu (Stanislav Greșiuc fra 89), Vladislav Iațco, Danil Andreiciu, Daniele Grosu, Dan Harea (kaptein) (Salvador Luciano Vilcu fra 73), Victor Ciumașu (Condrea Eugeniu fra 86), Alexandru Ilienco, Ovidiu David, Bogdan Popovici (Cristian Pascaluța fra 73), Alexandru Mardari (Vadim Șleahtițchi fra 86)