Sverre Nypan scoret for Norge G15

av TF

Sverre Halseth Nypan fra Rosenborg scoret i debuten for Norges G15 landslag da de tirsdag slo Tjekkia med 4-2 på Melløs stadion i Moss. Trønderen satte inn 2-1 like før pause i kampen som var den første kampen for dette kullet, og torsdag spiller de ny kamp mot Tjekkia.

– Det var mye positivt i dag til å være den første landskampen, særlig for et kull som ikke har hatt noen samlinger mellom Equinor Talentleir i fjor og i år. Det ser ut som et spennende kull og et lag som jeg har tro på, sier landslagstrener Jan Peder Jalland til fotball.no

– Det er mange spennende typer og en bra gjeng som vi gleder oss til å jobbe med videre. 

Jimmy Perrette sendte Tsjekkia i føringen da ni minutter var spilt. Like etter kunne gjestene doblet ledelsen, men Norge tok etter hvert over igjen og skapte flere gode muligheter. Sindre Walle Egeli og Sverre Halseth Nypan scoret på to av dem og sørget for norsk 2-1-ledelse til pause. 

– Vi kom under etter et veldig unødvendig baklengsmål, men mentaliteten i gruppa er bra og vi klarte å snu det. Vi hadde bra variasjon mellom å spille i mellomrom og inn i bakrom.  

– Tsjekkia hadde endret en del sammenlignet med landskampene de spilte tidligere i år, men vi klarte å justere inn presset vårt ganske fort og hadde en positiv omgang.

Aleksander Hammer Kjelsen – Vålerenga
Amir Jama – Stabæk
Anders Rønne Børset – Molde
Andreas Heredia Randen – Asker
Daniel Gjerde Sætren – Sogndal
Elias Kringberg Haug – Sarpsborg 
El Shaddai Furaha – Vålerenga
Fanuel Temesgen Tewelde – Odd
Gustav Kjølstad Nyheim – Molde
Imre Bech Hermansen – Fredrikstad
Jacob Francke – Ullern
Julian Gonstad – HamKam
Max Herman Bjurstrøm – Vålerenga
Oliver Jordan Hagen – Odd
Sindre Walle Egeli – Sandefjord
Sverre Halseth Nypan – Rosenborg
Troy Engseth Nyhammer – Haugesund
William Osnes Ringen – Vålerenga
Yabets Yaliso Yaya – Brann
Leander Larona Gunnerød – Sandefjord