Åsen sterkt ønsket videre på Åråsen

av TF

Gjermund Åsen (30) er på lån i LSK ut sesongen. Han stresser ikke med å avklare framtida, men at han stortrives i Lillestrøm legger ikke trønderen skjul på til Romerikets Blad.

30-åringen har startet alle seriekampene for LSK, og har levert så godt at han har spilt seg inn i hjertene til alle i og rundt LSK. Selv legger ikke Åsen skjul på at han har funnet seg godt til rette i Lillestrøm.

– Hvis du spør alle som kjenner meg, så vil de si at jeg er en person som lever i nuet. Men samtidig så har LSK, byen, fansen og kassadama på Rema, ja egentlig alt med Lillestrøm, overrasket meg veldig positivt. Jeg har blitt veldig glad i både byen, klubben og alt Lillestrøm inneholder på veldig kort tid. Jeg skal ikke stå å si at det bør bli sånn og sånn i framtida, men jeg har blitt veldig glad i hele regionen egentlig, fastslår Åsen.

Noen avgjørelse om framtida har han foreløpig ikke tatt.

– Det har vært mange kamper nå, og vi har ikke hatt konkret prat om det ennå. Det er heller ikke noe stress. Vi har mange kamper framover som vi har lyst til å prestere og ta poeng i. Det er det jeg er mest opptatt av, så får vi snakke om framtida når det kommer, sier han.

Hverdagen han opplever på Åråsen har han ikke noe å utsette på.

– Jeg storkoser meg, og jeg går på trening hver dag for å levere mitt beste slik at vi kan få dratt den gruppa vi har her enda lenger. Nå er jeg inne i Lillestrøm med hele livet som innsats, og det gjelder egentlig alt jeg har her. Jeg vil virkelig alt det beste for dem jeg spiller sammen med, og jeg vil alt det beste for LSK. Alt handler om å gjøre dette året så bra som mulig, så får vi ta en status med Simon (Mesfin) når tida er inne.

Det er liten tvil om hva LSK og sportssjef Simon Mesfin vil.

– Vi har et sterkt ønske om å signere Gjermund på en lengre kontrakt. Det er det ingen som helst tvil om. Han vet at vi ønsker at Åråsen skal være hjemmet hans utover dette året. Vi har hatt gode samtaler med både han og agenten hans. Det er ikke så lenge siden han kom på lån fra RBK, og vi er meget godt fornøyd med det han har levert både på og utenfor banen. Vårt ønske er at han skal være med å bygge klubb inn i framtida, sier Mesfin.

Det er fortsatt en stund til fristen for å utløse kjøpsopsjonen går ut.

– Vi har en opsjon med svarfrist til Rosenborg innen 1. desember, men vi har latt Gjermund ha fokus på det han skal levere både på og utenfor banen. Det har han gjort svært bra. I nær framtid skal vi også snakke godt om framtida, forteller sportssjefen.

Les hele saken på rb.no