Trøndersk målshow på Raufoss

av TF

Både Ranheim og Blink tapte fredag sine kamper i Obosligaen, men på Raufoss var det trøndersk jubel med Andreas Helmersen og Teo Haltvik i sentrum. Helmersen, som er tilbake på fotballbanen etter et langt skademareritt, scoret 2 ganger på 5 minutter i kampen mot Jerv, og Theo Haltvik hadde like godt assist på alle de tre Raufossmålene.

Alle som kjenner historien til Helmersen unner han denne oppturen etter mange år med karrieretruende skader, og det at han nå er tilbake på banen og scorer mål gleder mange fotballhjerter. Mindre gledelig blir det ikke med trønderske øyne at det er Teo Haltvik som sto bak pasningene til målene. Haltviks kontrakt med Rosenborg gikk ut etter sist sesong, og etter å ha trent med Ranheim i venter falt valget på Raufoss, og her har Haltvik allerede fått en sentral plass på laget. Her er vurderingen i lokalavisen etter kveldens kamp mot Jerv:

Teodor Haltvik

Stor innsats, løpskraft og tre målgivende pasninger. Det er egentlig ikke så mye å trekke på prestasjonen. Utstråler herlig energi og vilje. 8

Dette skriver avisen om Helmersen

Raufoss ligger trygt plassert på 7.plass etter 6 kamper, og det er langt foran de trønderske lagene i Obos. Ranheims marerittstart på sesongen fortsatte med en tannløs forestilling borte mot KFUM, og selv om Mehnert scorte et flott mål var ikke det nok til å hindre 2-1 til hjemmelaget.

Ranheim møter nå nettopp Raufoss i fjæra allerede på tirsdag, før lokaloppgjøret mot Blink venter neste helg. Blink har nok ikke de samme forventningene på seg, men har allerede kommet litt på etterskudd i bunnen av tabellen. Med 3 poeng ligger de sist, og hjemme mot Sandnes ble det igjen et forsmedelig tap etter en jevn kamp.

Gjestene med Berger, Hegge, Taddese og Olsen som trønderske innslag tok ledelsen i kampens første minutt, men hjemmelaget kom ajour da Sondre Stokke limet ballen i vinkelen til 1-1 som var pauseresultatet. I en tam 2.omgang sikret gjestene full pott ved Erlend Hustad, og hjemmelaget var egentlig aldri skikkelig nære en utligning.

Blink skal nå til Ålesund før de tar i mot Ranheim hjemme i neste hjemmekamp, og det blir et skikkelig bunnoppgjør hvis ikke trønderne reiser seg på tirsdag.

1HamKam614
2Fredrikstad613
3Åsane612
4Bryne610
5Jerv610
6Sogndal68
7Raufoss68
8KFUM68
9Grorud68
10Sandnes Ulf68
11Ullensaker/Kisa67
12Start67
13Aalesund67
14Strømmen65
15Ranheim65
16Stjørdals-Blink63