Odin Holm tilbake på rekordtid

av TF

Det trønderske stortalentet Odin Holm er tilbake i trening langt raskere enn forventet, kanskje er han bygd som en løve slik Ole Sæter hevdet å være?

– Kneet er veldig bra. Jeg hadde min første fulle økt på tirsdag, så det er ikke lenge før jeg er klar for kamp, sier Odin Thiago Holm til Discovery.

Vålerengas 18 år gamle midtbanespiller har tilbrakt flere måneder på sidelinjen etter en meniskoperasjon i februar. Nå håper Vålerenga-talentet å være tilbake på banen om bare noen få uker.

– Først må jeg gradvis gjøres klar til kamp. De har sagt at det er tre uker til jeg kan være klar for innhopp. Det vil sikkert ta noen uker til før jeg er klar til å starte kamper og spille 90 minutter, bekrefter midtbanetalentet.For 18-åringen var de seks første ukene etter operasjonen de verste. Da var han låst til krykkene, lite mobil og avhengig av hjelp av andre.Men etter å ha kastet krykkene, har rehabiliteringen gått bra. De siste månedene har Thiago Holm brukt tiden effektivt i styrkerommet.– Jeg har fått bygget en mye bedre fysikk. Hvis jeg skal hente noe positivt fra skadeoppholdet, er det at jeg har blitt en mye mer voksen gutt.

I fjor fikk Odin Thiago Holm kun én Eliteserie-kamp fra start og spilte bare 257 minutter i ligaen, men i år lå det an til å bli mer.Det var mange som trodde at han skulle få gjennombruddet sitt i år. Midtbanespilleren var selv svært optimistisk i forkant av sesongen.– Planen var å få gjennombruddet. Jeg hadde en god dialog med Fagermo, og forstod det som at jeg var tiltenkt en fast plass i elleveren, forteller Thiago Holm.Dermed var det et ekstra slag i magen for midtbanejuvelen at han måtte under kniven i februar. Vålerenga-spilleren fikk beskjed om at han ville være ute i seks til 12 måneder, men nå ligger han langt foran skjema.Det gjør at målsetningene for sesongen ikke forandret seg.– Det var kjipt at skaden kom på det tidspunktet, men jeg har fortsatt forhåpninger om at dette skal bli min gjennombruddsesong. Akkurat nå ligger det an til at jeg bare mister åtte eller ni kamper.

Les hele saken på eurosport.no

Her er fra Vålerengas youtubekanal da han forlenget med klubben tidligere i år: