Leo Hjelde scoret for Norge

av TF

Leo Hjelde fikk sjansen fra start da Norge G18 spilte sin andre kamp mot Portugal denne uken, og trønderen takket for tilliten med å score Norges mål!

Leo Fuhr Hjelde ga Norge ledelsen like før pause mot Portugal i dag og etter en times spill hadde Bryan Fiabema muligheten til å doble ledelsen da han var alene med keeper. 

– Vi hadde satt oss som mål å vinne sammenlagt og vi var ikke så langt unna å nå det målet, sier landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen. 

– Vi spilte en strålende førsteomgang. Vi dominerte kampen og gikk til pause med en fortjent ledelse. Også i andreomgang startet vi bra. Vi spilte med to spisser og var nær en 2-0-ledelse da den ene slo den andre gjennom slik at vi var alene med keeper da en time var spilt. Vi var veldig gode den første timen, da var det høyt nivå på det vi drev med. 

– Det er perfekt å kunne starte opp igjen på bortebane mot laget som er rangert øverst i Europa. Det var godt å være sammen igjen og godt å få vist at vi er på høyde med Portugal, men vi vil gjerne være bedre enn dem og vi vil vinne kamper, sier «Paco».

– Det er gledelig å se måten gutta har jobbet på gjennom hele samlingen. Vi var mye bedre defensivt i dag enn i forrige kamp. Vi var gode og solide veldig lenge og det lover godt for fremtiden. Vi må bygge videre på dette, men vi må jobbe med å vinne kamper, ikke bare spille spillet. 

To samlinger i Norge

Nå ser «Paco» og spillerne frem til to samlinger i Norge, først åpent nordisk mesterskap i månedsskiftet august/september, så EM-kvalifisering i oktober. 

– EM-kvalifiseringen i oktober er årets store begivenhet for oss og om vi bygger videre på det vi har gjort den siste uka skal vi bli vanskelig å ha med å gjøre når vi kommer dit. Totalt sett i kampene mot Portugal tipper jeg vi hadde ballen mest og at det var helt jevnt i sjanser. Det er et bra utgangspunkt for jobben vi skal gjøre videre. 

– Vi gleder oss veldig til å samles i Norge igjen og til å spille kamper på hjemmebane.