Kommentar: Man må lære og glemme

av TF

Ranheim slet lenge tungt for å bryte ned Grorud i serieåpningen, men Filip Brattbakk ble helten da han dunket inn vinnermålet i sluttsekundene og sendte Ranheim til himmels. Det er den følelsen som er det viktigste Ranheim tar med seg etter åpningskampen, for selv om det var mye å sette fingeren på er det ingen andre enn trenerteamet som bryr seg om det når det endre med tre poeng.

Den euforien en slik opplevelse gir må dyrkes inn i mot neste kamp, mens trenerteamet nok ser mer bak resultatet og ser at Ranheim har masse å gå på i forhold til det idealbildet de ønsker å se. Kampen mot Grorud var på mange måter lik generalprøven mot Grorud der Ranheim slet før pause med å bryte ned motstanderen, men heldigvis for Ranheim bommet Grorud på de gavepakkene de fikk.

Etter pause økte de trykket på gjestene, slik de gjorde mot Blink sist helg og det at de denne gang holdt nullen samt at målsniken Brattbakk sikret tre poeng, og det er egentlig det eneste som betyr noe nå. Ranheim står med 3 poeng etter serieåpningen, og det er 3 poeng ingen kan ta fra de selv om de selv ser mye å rette på.

Ranheim må utvikle seg videre, det er det ingen tvil om, men det er ikke gjort på en-to- tre. Det å bryte ned lag som er godt forberedt, som kjenner hvordan du ønsker å spille og legger seg lavt for å forhindre det er det vanskeligste i fotball. De knekker ikke den koden i en enkelt kamp, men gjennom å ta steg for steg gjennom hele sesongen. Fremdeles mener jeg det ikke er nok spill i lengderetning, og at det ikke går hurtig nok – men det vet også Ranheim.

Derfor bør de glede seg over utfallet av kampen og fortsette å bygge sten for sten på å utvikle sitt eget spill utover sesongen. Tar man tre poeng i slike kamper mens man utvikler seg har det heller ingenting å si 🙂

For Stjørdals Blink blir det litt samme tankegangen. De ble hardt straffet mot et bra Hamkam, men uansett hvordan man snur og vender på det har de bare tapte en fotballkamp. Det viktige er at de lærer av det, og at man bruker dette riktig inn i mot onsdagens kamp mot Sogndal.

Det er ny trener og flere nye spillere, og det betyr at det vil ta litt tid. Selvfølgelig er man skuffet når man taper 3-0 i serieåpningen, men samtid er det så kort tid til neste kamp at det beste er å glemme det. Man må plukke ut max 2-3 ting man tar med seg videre for å lære av det, men utover det bør kampen gå i glemmeboken.

Hodet må være på hjemmekampen mot Sogndal på onsdag og treffer de med inngangen til den kampen har de virkelig muligheten til å ta årets første poeng. Et skadeskutt Sogndal mot et sultent Blinklag kan bli gøy på onsdag.

Kevin Ingebrigtsen