Skandia Cupen avlyst

av TF

– Det er rett og slett fryktelig tungt. Akkurat nå sitter vi med en vanvittig tomhetsfølelse og erkjennelse av at det ikke blir noe arrangement. Men vi er også litt lettet. For vi ønsket ikke å stå ansvarlig for risikoen for et eventuelt smitteutbrudd, sier daglig leder i Skandia Cup, Brynjar Aune, til Adresseavisen.

– Vi har hatt veldig tett dialog med Trondheim kommune de siste dagene, og det er summen av restriksjonene og en svært usikker gjenåpningsplan som gjør at vi har konkludert med at det ikke lenger er mulig å gjennomføre en trygg fotballfest på Lade, sier han.

Det har de siste ukene vært jobbet med tre ulike scenarioer, men når avgjørelsen nå skulle taes ble det verst tenkelige utfallet en realitet, ingen Skandia Cup.

Brynjar Aune forteller at det lå an til rundt 11 000 deltakere under årets turnering fordelt på omtrent 1100 lag. Den gamle rekorden var 830 lag med rundt 9000 spillere.

– Hvordan påvirker dette dere økonomisk?

– Vi er spente selv. Men det ser ut som det skal komme en kompensasjonspakke der vi kan søke på tapte inntekter for avlyste arrangement. Det er ikke endelig vedtatt, men vi håper utfallet blir positivt, så vi kan søke der, sier Aune.