Trønderfotballs tabelltips for OBOSligaen

av TF

Til helgen smeller det i verdens mest spennende liga og ennå bedre er det når vi har to trønderske lag også denne sesongen. Ranheim skal kjempe om opprykk, mens Stjørdals Blink skal kjempe om å unngå nedrykk, kan de klare det?

Ranheim har sett sterke ut i vinterens treningskamper, men å spille jevnt mot de beste lagene har aldri vært Ranheims utfordring. Gode resultater mot RBK og KBK er en herlig inspirasjon inn i mot seriestart, men hjelper det når man møter Jerv, Grorud og Strømmen med 10 spillere bak ballen?

Skal Ranheim klare opprykket er det kampene mot de lagene nederst på tabellen som må vinnes. Forrige sesong slet Ranheim med å bryte ned lag som la seg lavt og som fokuserte på å stenge ned et godt innøvd 4-3-3 fra Ranheim. Det må gå hurtigere i lengderetning, og de må være mye råere til å ta de overgangsmulighetene de får selv i slike kamper.

Finner man ikke de rommene man søker må man skape de rommene først, og det var ikke Ranheim flinke nok til i 2020. Dessuten var viktige spillere skadet i viktige perioder av sesongen i fjor, og det har de ikke råd til i år.

Vegard Erlien må opp på det nivået som gjorde Stabæk interesserte i fjor vinter, Michael Karlsen må bidra mer, Eggen rismark må tilbake på toppnivå og Erik Tønne må fortsette flyten. Noen skjær i sjøen blir det nok, men Ranheim kan med flyt sikre direkte opprykk, og vi tror de er bedre rustet etter opplevelsen i fjor og sikrer seg opprykksplass.

Stjørdals Blink har byttet trener og de har mistet Sander Kartum. Det første mest et spørsmåstegn da vi ennå ikke vet hva det betyr for Blink, men frykten er at de blir litt naive med en ung trener som skal spille feiende flott fotball med Glimtblod i årene i en veldig tøff Obosliga. Dent er utvilsomt et trenertalent, men har lite erfaring med å lede lag på dette nivået og det blir utrolig spennende å se hvordan han klarer å påvirke Blink.

En robust utgave av Blink gjorde en god generalprøve mot Ranheim, men til helgen venter HamKam og Kjetil Rekdals gutter og det blir en tøff oppgave igjen, noe vi også tror Obosligaen blir i 2021. Vi tror Blink må kjempe med nebb og klør for å berge plassen, men vi tror de klarer det!

 1. Aalesund
 2. Ranheim
 3. Sogndal
 4. Start
 5. HamKam
 6. Sandnes/Ulf
 7. Åsane
 8. Fredrikstad
 9. Ull/Kisa
 10. KFUM Osloa
 11. Jerv
 12. Raufoss
 13. Stjørdals Blink
 14. Strømmen
 15. Bryne
 16. Grorud