Kommentar: En generalprøve som passet begge

av TF

Stjørdals Blink vant 2-1 mot Ranheim i Fjæra i generalprøven foran seriestarten neste helg og skal man se det med trønderske øyne kan dette resultatet være en fordel for begge lagene.

Ranheim har imponert mot KBK og RBK tidligere i vår, men ingen av de møter de i Obosligaen, men de møter lag som Blink. Lag som kjenner Ranheim godt, som er godt forberedt på hvordan Ranheim spiller og som har en klar plan på hvordan de skal stoppes. Mot Blink så det i lange perioder ganske enkelt ut å stoppe hjemmelaget, delvis grunnet manglende presisjon, men også fordi det ikke går hurtig nok i lengderetning.

Skal Ranheim bryte ned slike lag er de nødt til å la ballen jobbe hurtigere, beina jobbe hurtigere og hodet jobbe hurtigere, for ellers klarer lagene å demme opp, og det gjorde også Blink i store perioder. I tillegg MÅ disse kampene bety like mye som møtene med større klubber som KBK og Rosenborg, mot Blink så det ikke helt slik ut.

Kampbildet vi fikk se i kveld på Extra Arena er et kampbildet vi så mange ganger i fjor, og helt sikkert kommer til å se igjen i denne sesongen. Dette er et kampbildet de er nødt til å håndtere bedre enn mot Blink, og enn i store deler av sesongen i fjor, og jeg vet det er fokus i Fjæra.

Mehnert og Brattbakk ser ut som spennende tilskudd, og Marklund kommer også til å bli det når han har fått litt tid på seg. Erlien ser ennå litt rusten ut, og med Reginiussen ute med skade er det andre i midtbaneleddet som må steppe opp.

Håper tapet mot Blink i generalprøven er en liten vekker på at dette er hverdagen i Obos, det er ikke kamper mot RBK og KBK der man kan nøytralisere deres spill, og angripe i det rommet man liker å angripe i. Ranheim må ligge på 100% i hver eneste kamp og må finne nøkkelen til å bryte ned de lagene som ligger lavt, og klarer de det kan det bli et nytt opprykk på Ranheim.

For Stjørdals Blink er også dette noe man tar med seg inn i sesongstarten, for der er utgangspunktet annerledes. Ny trener har kommet inn og i de første treningskampene så Blink litt romantiske og litt naive ut. Mot Ranheim så de mer strukturerte, litt mer robuste ut og ikke minst mer balansert ut.

Man lå kompakt og lavt, tok de overgangsmulighetene de fikk og fikk gjennom det et kampbildet som kledde de godt. Ranheim brøt de litt mer ned i løpet av 2.omgangen, men de sto i mot og fikk seiersmålet mot slutten som gir en herlig følelse inn i åpningshelgen.

Det blir en kamp for å overleve i Obosligaen for Blink, og etter Ranheim kampen fikk min tro på at de skal klare det en boost. Målet må være at de også i 2021 skal være vanskelig å møte, at de skal spille med stor intensitet og at de utvikler sitt eget spill i løpet av sesongen.

Sander Kartum er borte og per nå er det ingen som går rett inn å erstatter ham, det må de gjøre som lag. De må løse de offensive utfordringene sammen, og gjennom det vil det blomstre frem nye som Kartum som etterhvert kan være med å prege kampene i Obosligaen.

Jeg håper dagens generalprøve gir boost på selvtillit på Stjørdalen og at det blir en liten vekker for de i Fjæra, og at vi ser nettopp det til helgen.

Nå kan Obosligaen bare komme!

Kevin Ingebrigtsen, Redaktør