Sørløkk omskolert til spiss i Ull/Kisa

av TF

Sondre Sørløkk har spilt indreløper både i Ranheim og i Stjørdals Blink, men i hans nye klubb Ull/Kisa skal han spille spiss slik han gjorde det i Orkla med nils Arne Eggen som trener.

– Nils Arne er den satset på meg som spiss. Jeg hadde han som hovedtrener i tre sesonger, men var indreløper fram til det siste året. Hvordan det er å ha han som trener? Det er vel sånn du ser for deg. Han er veldig glad i å holde folk på tå-hev. Han mener alt godt. Det var veldig lærerikt og artig. Så jeg er ikke uvant med spissrollen. Men det begynner å bli en stund siden, forteller Sørløkk til Romerikets Blad.

Ull/Kisa Trener Sindre Tjelmeland tok flyet til Værnes i andre halvdel av januar for å sikre at 23-åringen valgte Ull/Kisa. Men da tenkte han trønderen i en annen rolle, primært som indreløper.

– Jeg har fått vite at han spilte spiss under Eggen. Vi hadde en dialog rundt dette, i og med at vi tenkte ham i en annen rolle. Så da jeg sa det til ham, så la han fram følgende: «Æ har tænkt på det, æ hadde tænkt til å ta det med deg». Han er motivert til å spille spiss og han mener det beste for laget er at han spiller der. Han har veldig mye. Får han satt ballen i mål, blir han en vel så attraktiv mann som spiss som indreløper.

Sørløkk gikk til Ull/Kisa i januar etter flere år i Ranheim der han aldri klarte å bryte seg inn i laget, og kanskje kommer nå gjennombruddet som spiss, akkurat som trenerlegenden Eggen spådde i Orkla.

Sørløkk tror ikke overgangen fra trøndersk 4-3-3 til stilen Ull/Kisa skal stå for å år, blir umulig å tilpasse seg til. Den kan fort også ha utspring i 4-3-3, men måten laget vil angripe på kan nok virke annerledes. Likevel, Sørløkk tror ikke overgangen vil bli noe stort problem.

– Når man har levd hele livet med én spillestil, én måte å spille fotball på, blir det veldig annerledes å komme til noe nytt. Jeg kjenner igjen ting, men mye gjøres også på en annen måte. Det er moro å lære noe nytt. Sindre (trener Tjelmeland) er flink til å lære bort vår spillestil. Vi ser at vi begynner å få det til. Det er gode fotballspillere her som nok er vel å gode å spille på denne måten enn hva man har gjort tidligere. Jeg møtte jo Ull/Kisa to ganger i fjor, det ble null poeng, men det var ikke et veldig spillende lag vi møtte da.

Selv om han ikke verken er blant de høyeste eller kraftigste spillerne i ligaen, viste Sørløkk at han kan ta for seg da han skubbet vekk Fredrikstads stopperkjempe Mads Nielsen i flere dueller søndag.

– Jeg er ikke veldig robust, men jeg har en del tempo i kroppen. Jeg skal klare meg fysisk mot sterke stoppere. Jeg skal ha et tempo som skal gjøre det ekkelt å få tak i meg. Men den type duellspill er jeg jo ikke så veldig vant til. Men jeg får testet meg også mot stopperne vi har her i klubben, avslutter Sørløkk

Les hele saken her