Levangers keeper solgt til Eliteserien

av TF

Levangers solide sisteskanse Elias Hadaya tar steget fra Moan og har signert for Eliteserieklubben Kristiansund. KBK legger ut følgende på sin hjemmesiden i forbindelse med signeringen av keeperen:

Elias Hadaya er en keeper vi har fulgt lenge og er glad for at vi nå fikk anledning til å signere han. Elias skal ha medisinsk test i dag og vil så være straks klar i Kristiansund.

– Med Elias får vi en ung, ambisiøs og moderne keepertype som vil passe godt inn i vårt keeperteam. Han er reaksjonssterk, atletisk, god mentalitet og har mye førstelagserfaring fra nivå 2 og 3 i Sverige og Norge, sier keepertrener Trond Hjelle.

– Jeg er utrolig glad over at få denne muligheten med KBK. Jeg syns det skal bli kjempegøy å ta steget opp til Eliteseriemiljøet. Jeg trente med laget i fjor og fikk kun høre positive ting om klubben og byen før jeg dro til Kristiansund. Det var akkurat den følelsen jeg fikk da jeg var på plass, en fin spillergrupp og masse fine mennsker i klubben og rundt klubben. Så når KBK hørte av seg, så var det ikke en vanskelig beslutning for meg å takke ja til, sier Elias Hadaya.

Elias er spent på 2021- sesongen, nå er det ikke mye igjen til seriestart og han gleder seg stort.

– Jeg var veldig imponert over prestasjonen til KBK i fjor og håper på at få oppleve en slik sesong i 2021.

Slik omtaler overgangen på Levangers hjemmeider:

“Det er noe vi unner Elias og alle andre spillere i vårt lag som beviser nok til å vekke interesse hos klubber på høyere nivå. Vi ønsker å vise at hardt og målrettet arbeid kan ta deg frem i fotballverden og det har Elias virkelig vist. Vi har lagt til rette for at Elias skulle kunne utvikle seg og ta steg som fotballspiller og som menneske. Den ballen har han tatt vare på og skal nå få vise seg frem på Norges største fotballscene.”

Sier hovedtrener Per Verner Rønning før han fortsetter:

“I Elias mister vi en god keeper, stor personlighet og et godt menneske. Han har hatt en tydelig lederrolle i laget vårt noe som gjorde at han var del av kapteinsteamet i fjor. Men på lik linje som vi ønsker å utvikle Levanger som lag kan vi ikke stå i veien for personlig utvikling. Fotball er ikke og vil aldri være strømlinjeformet og en konsekvens av den gode jobben som gjøres er at spillere som over tid og presterer godt får mulighet til å prøve seg på et høyere nivå. Vi har hatt mange gode stunder med Elias og alt for mange timer inne på kontoret. Nå er det opp til ham å ta ytterligere steg i Kristiansund.”

Siste kveld med lagkameratene var hjemme hos Elias tirsdags kveld, da turen bærer til Kristiansund onsdags morgen. Det var en fin kveld hvor Elias stort sett ga bort bøker, mat og det som måtte stå igjen som han ikke skulle ta med seg til Kristiansund.

Elias har hele tiden sagt hvor glad han har vært i Levanger og vist dette vet at han har resignert sin avtale flere ganger. Han sa det så ærlig som bare Elias kan før siste trening med spillergruppa på mandag: “Jeg forstår ikke hvorfor denne klubben skal bety så mye for meg”.

Takk for to og et halvt fantastiske år Elias og Lykke til på Norges største fotballscene!