– Leo kommer til å bli den neste van Dijk

av TF

Den trønderske unggutten Leo Hjelde hylles av manageren i Ross County, klubben han spiller på utlån i fra Celtic, i skotsk Premier League.

– Leo kommer til å bli den neste van Dijk – stol på meg på den, sier Ross County-manager John Hughes ifølge BBC.

Det har pappa Jon Olav Hjelde fått med seg.

– Det er flatterende bare å bli nevnt i samme setning som ham, men det må være motiverende. Han ønsker å nå langt. Nå må han holde beina på bakken og jobbe videre, sier den tidligere Rosenborg- og Nottingham Forest-stopperkjempen til TV 2.

– Han har hatt en fin utvikling i år, og tatt steg spesielt på den defensive biten siden han kom til Ross County. Det har sett bra ut, selv med lockdown og hele pakka, der han er på rommet 20 timer i døgnet, sier han.

– Sportslig har det vært som plommen i egget, men det er tøft å være for seg selv og ikke ha muligheten til å gjøre noe utenom trening. Det blir ikke det store sosiale livet, men står han greit gjennom dette så klarer han det meste etterpå, fortsetter Jon Olav Hjelde.

For selv om det er krevende nå, kan det vise seg å være nyttig bagasje senere i karrieren.

– Det er ikke dumt å være gjennom tøffe perioder. Det kommer i løpet av karrieren uansett, det er ingen som går rett til himmels. Man må håndtere det og ha fokus på utvikling hele veien, påpeker pappa Jon Olav.

Les hele saken på TV2