Brede Moe ferdig for sesongen – opereres i Trondheim

av TF

En plagsom hæl og det faktum at Bodø/Glimt allerede har gullet i lomma gjør at midtstopper Brede Moe legges under kniven i Trondheim torsdag selv om sesongen ikke er ferdig.

Stopperkjempen har spilt med smerter i hælen i store deler av sesongen. Diagnosen kalles Haglunds hæl og nå er det ingen annen utvei enn operasjon.

– Brede har spilt ferdig for i år. Han blir operert ved Rosenborgklinikken førstkommende torsdag, røper Glimt-trener Kjetil Knutsen til AN.

Utvilsomt et skudd for baugen i forhold til utfordringene som venter i de resterende åtte seriekampene.

– Han er en viktig spiller for oss, men det er bedre å ta dette nå. Vi kan hente inn litt tid og på forhåpentligvis få den beste utgaven av Brede klar tidlig i oppkjøringen til neste sesong, påpeker Glimt-treneren.

Hovedpersonen skulle selvsagt ønsket at han kunne fått vært med og bidratt til å sikre et historisk gull med Glimt. Sånn gikk det dessverre ikke.

– Jeg hadde ikke noe valg. Jeg har tatt det med ro og hvilt så mye som mulig imellom kampene. Slik smertene er nå, kunne jeg hvilt i en måned uten å ha noen garanti for at ting ble bedre. Derfor er det best å gjennomføre operasjonen nå, konkluderer Moe.

28-åringen har spilt med smerter i høyre hæl i snart to sesonger. Både han, og det medisinske apparatet i klubben, har vært klar over utfordringene. De håpet alle i det lengste å unngå en operasjon, men nå er det ingen annen utvei.

Det er viktig å tenke langsiktig. Målet med operasjonen er at Brede Moe endelig kan få trene som normalt i oppkjøringen til 2021-sesongen.

– De siste sesongene har det vært mye jeg ikke har kunnet gjøre på trening. Mye av treningen har vært lagt opp til at jeg kan bidra i kamp. Planen er jo at operasjonen skal være vellykket. Det igjen betyr at jeg kan gjøre mye mer på trening når jeg etter hvert blir klarert for det. Det igjen vil gi meg muligheten til å jobbe for å bli en enda bedre spiller enn jeg er nå, erkjenner midtstopperen.

– Hvor surt er det å måtte kaste inn håndkleet på et tidspunkt som dette av sesongen?

– Det er veldig, veldig, veldig surt. Jeg vet ikke helt hvor mange kamper jeg rakk å få bidra, men jeg føler jeg bidratt med mye bra i de kampene jeg har fått med meg, innrømmer Moe som merkelig nok stoppet på 13 kamper i serien denne gang. 13 er jo for mange et slags ulykkestall. Så får vi tro at Brede Moe klarer å snu det faktum til sin egen fordel på et eller annet vis.