Se høydepunkter fra toppkampen – RBK holder liv i gullkampen

av TF

Lisa Marie Utland scoret 2 flotte mål da Rosenborg vant 3-1 hjemme mot gullkandidat Avaldsnes søndag.

Rosenborg – Avaldsnes 3-1 (1-1)
Mål: 1-0 Lisa-Marie Utland (13), Clare Polkinghorne (33), Utland (61), Ina Lundereng Vårhus (87)

På Koteng arena ble søndagens andre oppgjør i toppen spilt mellom Rosenborg og Avaldsnes. Rosenborg var som kjent ubeseiret før oppgjøret, mens Avaldsnes ikke hadde tapt siden 2. august (1-3 mot Sandviken) i Toppserien.

Og det var tydelig å se at det var to formlag i aksjon i Trondheim. Innledningsvis bølget det fram og tilbake, og det tok ikke mer enn 13 minutter før kampens første scoring var et faktum. Og det var duoen Kristine Minde og Lisa-Marie Karlseng Utland, som ble hentet inn fra utlandet før sesongen, som tok ansvar. Et godt innlegg fra Minde fant Utland inne i boksen som sikkert plasserte ballen i nettet.

Ikke lenge etterpå fant også Marit Clausen veien til nettmaskene, men dommer hadde vinket av. Ballen hadde vært ute av spill.

Etter 33 minutter var det gjestene som kunne juble da Clare Polkinghorne stanget inn 1-1 etter et godt slått hjørnespark av Olaug Tvedten, som var usikker til dette oppgjøret. Hun måtte avbryte sin første landslagssamling, men rakk heldigvis for Avaldsnes oppgjøret etter å ha vært usikker inn mot kampen.

Kvarteret etter hvilen var nok en gang kombinasjonen Minde og Utland som skulle vise seg fram. Igjen var det et godt slått innlegg fra venstre, men denne gangen stanget Utland ballen knallhardt i nettet. Så skulle det skje en spesiell situasjon mot slutten av kampen.

Victoria Esson gikk i bakken etter et frispark slått av Cesilie Andreassen. Ballen havnet hos Ina Lundereng Vårhus som enkelt headet ballen i et åpent bur med tre minutter igjen å spille. Og etter en prat med assistentdommer, ble også scoringen godkjent av hoveddommer til tross for stor misnøye fra Avaldsnes-leiren.

Før kampen hadde storsigneringen Utland kun scoret tre mål, men hennes to scoringer i dag – og scoringen helt på tampen mot Arna-Bjørnar – kan vise seg å bli gull verdt for Rosenborg om det går veien i de to siste seriekampene. Tapet til Avaldsnes gjør nå at de har hele fire poeng opp til gull, og tre poeng opp til sølv.