Blink med sterkt poeng i Fjæra

av TF

Ranheim dominerte fullstendig første kvarteret da Blink gjestet Extra Arena onsdag kveld, og ledet 2-0 etter scoringer ved Karlsen og Tønne – til en litt arrogant hjemmesnekret scoringslåt som tydeligvis var laget for anledningen. Ranheim var flere klasser bedre enn gjestene i åpningen, og kunne og burde ha punktert det hele i et fyrverkeri av en åpning.

Om det var hjemmelaget som sluknet eller om det var den famøse scoringslåten som tente gjestene vites ikke, men da Lillebo banket ballen i mål etter langpasning av keeper Frendrup etter 24 minutter var usikkerheten i Ranheim til å ta og føle på.

5 minutter senere traff Lillebo igjen, denne gangen med pannebrasken da han headet inn utligningen via en Ranheimforsvarer og treverket. Ranheimlaget som fullstendig overkjørte gjestene i 20 minutter så plutselig langt mer menneskelige ut, og angrepsspillet mistet rytmen og forsvarsmessig så man plutselig shaky ut.

1.omgang var veldig underholdende og god reklame for trøndersk fotball, mens 2.omgang ble mer stillingskrig der gjestene fikk justert seg defensivt å tatt ut Sivert Solli, mens Ranheim som så mange ganger før i år gikk seg fast i sitt eget angrepsspill og så litt ideløse ut. Vertene var likevel det laget som var nærmest seier i fjæra i kveld, og hadde de utnyttet sin gode åpning hadde dette oppgjøret vært avgjort før kampuret viste 20 minutter.

Ranheim er inne i en tung periode, men da er det fantastisk å tenke på at det er bare 4 poeng opp til direkte opprykk, og mer enn nok kamper å hente det inn på. Søndag venter Øygarden borte og det er en perfekt kamp for å slå tilbake på, ikke bare i opprykkskampen men også for å vise at de evner å ta tre poengere på bortebane mot bunnlagene.

Blink tok nok et langt steg mot fornyet kontrakt og med 11 poeng ned til nedrykk skal det mye til for at det i det hele tatt er i spill. Kvalifiseringen vil de også helst unngå, og der har de 6 poeng ned til Grorud som ligger der og i tillegg er det ytterligere 4 lag mellom der. Den første skikkelige matchballen kommer allerede til helgen da nettopp Grorud kommer på besøk til Stjørdal, vinner Blink den tør jeg vedde på at det spilles Obosliga på MUS Arena også i 2021!

Dagens Supermann: M. Lillebo, Blink – Plaget Ranheim gjennom ihvertfall 70 minutter, og var en litt slurvete sistepasning fra å få tidenes mulighet til hatrick midt i 2.omgang. Fart, fysikk og en herlig vilje gjør Lillebo til en fryktet motstander i Obos, og det gjelder garantert også i Fjæra.