Store utskiftninger i Salmarakademiet

av TF

Roar Vikvangs inntog som leder for Rosenborgs akademi vises allerede den første uke den avtroppende Blinktreneren er i jobben. Flere av dagens trenere i akademiet er ute, og mange ny fjes kommer inn – deriblant legender som Roar Strand og Christer Basma.

– Vi har bygd et team med komplementære ferdigheter. Våre to hovedtrenere har lang fartstid og en solid utdanning. Og de har rotfeste og utgangspunkt i den trønderske fotballkulturen, sier Vikvang til rbk.no. 

Med seg i teamet har Vikvang også fått med seg to tidligere RBK-spillere med til sammen 1000 kamper for klubben og utallige mesterskap. Roar Strand og Christer Basma er begge tilbake i Rosenborg. 

– De har begge levd RBK-kulturene i mange år og har vært delaktig i det ypperste Rosenborg har prestert. De vil være de viktigste eksponentene for hva RBK-kulturen er. 

– Vi har også fått med oss unge trenere med solid utdanning. I sum utgjør dette teamet en helhet som skal gjøre at vi treffer godt i hvordan vi ønsker å drive SalMar Akademiet, sier Vikvang.  

Leder: Roar Vikvang
Utviklingsleder: Tore Grønning
Hovedtrener RBK 2: Arnstein Røen
Hovedtrener RBK G16: Nils Petter Austad
Keepertrener RBK 2: Alexander Lund Hansen
Spillerutvikler: Sarmed Saify

I tillegg er Christer Basma og Roar Strand hentet inn i forskjellige roller på spillerutvikling/trener utvikling både internt og eksternt. Strand skal også bidra inn mot markedsavdelingen.