Ingen nedrykk i 1.divisjon kvinner og Postnord

av TF

I forrige uke ble det endelig avgjort at breddefotballen for voksne blir avlyst i 2020-sesongen. Post Nord-ligaen og 1. divisjon kvinner er dermed de to laveste nivået som får fullføre denne sesongen. Dette får konsekvenser for nedrykk i disse ligaene. 

Mandag besluttet forbundsstyret at nedrykk ikke vil bli gjennomført denne sesongen.

Samtidig vil nedrykk bli erstattet med en resultatbonus i 1. divisjon kvinner for å ha noe spille for. I PostNord-ligaen vil gjenstående nedrykkssluttspill strykes og de som ikke kjemper om opprykk blir stående med sine 13 kamper denne sesongen.

– Vi har mottatt en rekke innspill om ulike alternativer, men basert på en totalvurdering landet vi på dette. Vi vurderer det slik at det ikke bør gjennomføres tiltak som rokker vesentlig ved gjennomføring av 2021-sesongen. En løsning med nedrykk fra disse ligaene uten opprykk fra nivået under, ville gjort at 2021 ikke kunne gått som normalt. Nå får man startet opp igjen med likt antall lag på de ulike nivåene som i 2020. Dette rokker heller ikke ved oppstart av ny seriestruktur på kvinnesiden, sier fotballpresident Terje Svendsen.