Ranheim vant nytt overtidsdrama

av TF

Ole Sæter ble den store helten på Extra Arena da han som innbytter scoret 2 mål i kveldens hjemmekamp mot Kongsvinger, det siste vinnermålet langt inn i overtiden til 3-2. Ranheim kom fra 4-3 mot Hamkam der også overtiden ble brukt godt, og i kveld ble 3 nye poeng sikret etter 90 minutter spilt og befester dermed sin 2.plass i Obosligaen.

Når Ole Sæter entret banen etter 78 minutter hadde Ranheim stort sett spilt mot ett mål uten å skape de helt store målsjansene foruten Eirik Tønnes straffespark som ble satt i stolpen og ut. Kongsvinger hadde tatt ledelsen tidlig etter et kunstmål fra hjørnet av 16 meteren og Ranheim hadde utlignet på et selvmål etter 67 minutter.

Ole Sæters innbytte ble gjort samtidig som hjemmelaget hadde hjørnespark og Erliens ball inn fra venstre landet godt på innbytter Sæters hode som styrte ballen inn til 2-1 og ledelse til hjemmelaget. Ingenting tydet da på at gjestene skulle klare å svare, men da Even Barli ga en svak retur på et frispark var gjestene frempå å utlignet på returen, bare minutter etter hjemmelagets ledermål.

Men om Ranhiem ikke skapte allverden den første timen var de langt farligere den siste halvtimen og det var alt annet enn ufortjent da superinnbytter Sæter igjen kom på ball etter en corner, denne gang med bena men med samme resultat! 3-2 til hjemmelaget og stående applaus fra hjemmepublikummet i den trønderske sommersola.

Ole Sæter viste friske takter i vinter og endelig fikk vi se hvilken forskjell han kan utgjøre også i tellende kamper i Obosligaen.

Ranheim styrte kampen fra Start til mål mot Kongsvinger, men manglende tempo og presisjon gjorde at denne kampen ble en ekstremt spennende affære isteden for en transportetappe, som det kunne og burde ha blitt med større presisjon og trykk på siste tredjedelen. Siste halvtimen var hjemmelaget litt mer direkte i avslutningsfasen, gikk for langt flere innlegg i boks og til slutt kom uttellingen.

Ranheim holder med seieren følge med Tromsø i toppen av tabellen, Gutan er fremdeles uten poengtap etter at de i kveld snudde 1-2 til 4-2 mot Stjørdals Blink. Mats Lillebo scoret begge Blinks mål, men vertene vant til slutt fortjent.

Allerede mandag er det ny runde i Obosligaen da Blink tar i mot Jerv på hjemmebane, mens Ranheim skal til Sandnes der de møter Ulf, som i kveld tapte 4-0 borte mot bunnlaget Strømmen.