Ranheim tapte toppkampen

av TF

Tromsø har slått Ranheim i 4 serieoppgjør på rad og i kveldens toppkamp i Obosligaen tok de sin 5. Ranheim dominerte til tider stort i banespill, men enkle baklengsmål og lite giftighet fremover førte til sesongen første tap i Fjæra.

Allerede etter drøye 5 minutter sviktet Ranheim i de bakre rekker da Kent Are Antonsen lurte seg inn i rommet bak Øyvind Alseth på høyrebacken og skar inn fra venstre og satte ballen i mål bak Magnus Lenes. En sjokkstart på toppoppgjøret som igjen satte fingeren på et problem til Ranheim i seriestarten, enkle mål i mot.

Hjemmelaget kom seg til hektene og skapte 2 gode muligheter fra høyresiden. Første kom Sivert Solli rundt på høyre, la inn og ballen havnet til Lopez som brente til på volley men TIL fikk blokkert. Så kom Solli gjennom på høyre igjen, denne gang traff han pannebrasken til Michael Karlsen men headingen fra kloss hold gikk rett i klypene på TILs keeper.

Utover dette skapte ikke Ranheim det helt store før pause, og det som ble skapt kom gjennom høyresiden der Soli var frisk i første halvdel av omgangen. Presisjon på siste pasningen manglet, og et stort spillemessig overtak ble aldri helt omgjort i tellende sjanser.

Etter pause gjentok fadesen fra 1.omgang seg da TIL brøt Ranheim på vei frem, 2 enkle pasninger og Kitolano satte inn 0-2. 2 målsjanser og 2 scoringer til Tromsø.

Rsnheim fortsatte likevel å spille sitt spill, og utover i 2.omgang skapte de også mer foran TIL målet. Etter drøye timen kom Vegard Erlien inn og Erik Tønne ble flyttet over på høyrekant. Dette ga resultat umiddelbart da Tønne dro seg inn fra siden, spilte en vegg og banket inn reduseringen.

Ranheim trykte på for utligning den siste halvtimen, og fikk flere gode muligheter til å snyte gjestene for seieren, men giftigheten i sluttfasen manglet og dermed kunne TIL juble for ny seier mot Ranheim og tabelltopp ned 4 strake seire.

Ranheim er nok skuffet etter kveldens oppgjør der man dominerer kampen stort, men skaper for lite skikkelige vasse målsjanser ut av stor banedominans, og igjen slipper inn alt for enkle baklengsmål.

Ranheim- Tromsø 1-2 (0-1)
Mål: Tønne 63
Supermannbørs: Lenes 3, Alseth 3, Kvande 3, Lundal 2, Heggem 3, Lopez 2, Valla Dønnem 3, Reginiussen 4, Tønne 4, Karlsen 2, Solli 3.