Blinkbombe på Åråsen

av TF

Ingen hadde levnet Stjørdals Blink noen mulighet borte mot opprykksfavoritt Lillestrøm, men det energiske Blinklaget skulle stå for den største bomben så langt i Obosligaen og vant 1-0 etter scoring av Mats Lillebo før pause.

1.20 var oddsen på hjemmeseier i denne kampen, men oddsen brydde ikke Roar Vikvangs mannskap seg om i dag og leverte en prikkfri taktisk bortekamp. Blinklaget lå kompakt med korte avstander og jobbet knallhardt for hverandre, og ga ikke borte noe gratis til kanarifuglene etter at kampen fikk satt seg.

Hjemmelaget gikk ut i hundre og skapte noen muligheter i starten, men Blink tunet seg inn og etter 10 minutter med trykk jevnet kampen seg ut.

Lillestrøm hadde ballen mye uten å skape allverden og kontringsmulighetene til Blink ble bare større og større. Etter 38 minutter kom det første store sjokket for hjemmelaget da da Mats Lillebo holder unna stopperne til LSK og satte inn 0-1 etter et innlegg fra Sander Kartum.

Etter pausen kom det noe trykk fra hjemmelaget, og spesielt et par sjanser de skapte kunne ha ført til utligning men noen overkjørsel var det aldri. Blink hadde også sine sjanser på overganger og spesielt Sander Kartum hadde en gedigen sjansen uten at det ble uttelling.

Blink red stormen og tok en sensasjonell seier på Åråsen og står nå med 2 strake seire og 6 poeng! De har løftet seg på en strålende måte etter 2 tap i seriestarten, og fortsetter Blink sånn kan de holde nedrykksstreken på god avstand.

Tirsdag møtes de to topplagene Ranheim og Tromsø, begge uten poengtap i årets serie – det kommer til å endre seg etter oppgjøret tirsdag. Kan Ranheim følge opp Blink?