TF Lupen Postnordligaen

av TF

3 trønderske innslag finner vi i årets Postnordliga, men skal man tro ekspertene er det ingen av trønderlagene som blir å kjempe i toppen slik vi opplevde med Blink i 2019.

Rosenborg 2 er nyopprykket og har vært tydelige på at de ønsker å ha en bedre kamparena for sine yngste enn det de har hatt de siste årene med 3.divisjon. Levanger FK har lenge kjempet mot økonomiske utfordringer og selv om de nå håper at de er på vei å løse de største utfordringene starter de likevel sesongen med minuspoeng på bakgrunn av lisenssystemet i norsk fotballs krav til økonomisk styring. Et tøft utgangspunkt for en klubb som er i en gjenoppbygging, men kan en lokal tilhørighet og satsing gi mer sting på Levanger enn importsvensker?

Siste trønderlaget er Nardo som etter en årrekke med Tormod Bjerkeseth i trenersetet stiller med ny hovedtrener i Stig Kammen, og med store utskiftninger i troppen som på imponerende vis berget plassen i sist sesong. Spesielt treningskampen mot nabo Levanger viste at det er et potensiale i Nardolaget, og kan man blåse liv i den gamle storscoreren Robert Stene er ikke vi i tvil om at de har mulighet til å holde plassen i 2.divisjon.

Det er en spennende gruppe i Nardo, men vanskelig å vurdere med så mange utskiftninger og en ny trener så er det langt flere spørsmålstegn i forkant av sesongen enn det er klare svar.

På Levanger har man krasjlandet litt etter et opphold i Obosligaen der man valgte å rekruttere masse spillere fra andre steder, og mistet den levangerske gløden som var mye av grunne til at man rykket opp. En trønderske stamme med gode spillere utenifra som forsterket laget var oppskriften da, men etterhvert forsvant både trønderne og de sterke importene. Nå er det ringreven Per Verner Rønning som står i sentrum for nye Levanger, og her er det viktig at man gir de tid til å rebygge både klubb og lag. Sesongen i 2019 var veldig sterk med tanke på alle utfordringene utenfor banen og igjen må det sportslige trumfe klare utfordringer på andre felt skal man klare å opprettholde 2.divisjonsspill på Moan.

Så for trøndersk fotball er det 2 klubber som har jobbet hardt både eksternt og internt de siste årene for og i det hele tatt ha et økonomisk fundament til å drive på dette nivået, og de unge rekruttene i Rosenborg som skal forsvare regionens ære. Viktig er at man understreker i denne konteksten hva man kjemper mot i denne avdelingen.

Klubber som Egersund, Arendal, Asker og Bryne har helt andre budsjett enn det trønderlagene kan vise til og her er det spillere som har lønningen på linje med eliteseriespillere i de små klubbene. Det er utrolig stor forskjell på forutsetninger i de forskjellige klubbene, og selv om alle vet at penger nødvendigvis ikke er ensbetydende med sportslig suksess så sier det noe om prestasjonen Nardo har gjort de siste årene, som på knapper og synåler har klart å holde seg i divisjonen. Det å forvente toppkamp for både Nardo og Levanger er nok for optimistisk, og berger begge plassen i divisjonen er det en seier for trøndersk fotball.

Rosenborg 2 bør med en bred tropp i A -laget og en sterk juniortropp klare å sikte seg inn på en plass midt på tabellen der nedrykksstrid egentlig ikke er i spill. For de 2 andre lagene blir det nok en kamp om å holde seg unna den samme nedrykksstriden, og vi håper og tror begge klarer nettopp det.

Her er vårt tips for tabellen i Postnordligaen med trønderske representanter:

 1. Egersund
 2. Arendal
 3. Asker
 4. Notodden
 5. Bryne
 6. Fram Larvik
 7. Bærum
 8. Fløy
 9. Rosenborg 2
 10. Sotra
 11. Nardo
 12. Levanger
 13. Odd 2
 14. Vard Haugesund

Endelig skal 2.divisjon i gang og allerede lørdag sparkes sesongen i gang.