Snuoperasjon sikret Ranheimseier, Blink tapte

av TF

8-5 er målforskjellen til Ranheim etter 2 kamper i Obosligaen, men det viktigste er at de står med full pott og 6 poeng. Etter 3-2 borte mot Blink i første runde var et annet nyopprykket lag motstander i fjæra mandag, og det så lenge ut til å ende ille for RIL.

Gjestene fra Grorud ledet 3-1 til pause etter at de tok ledelsen tidlig, men Mads Reginiussen utlignet i en jevn og tett første omgang. Gjestene var dog svært effektive og med 2 scoringer til før hvilen gikk de til pause med tomålssledelse.

Etter pause var det et helt annet hjemmelag som kom på banen og de dominerte stor fra avspark i 2.omgang, og etter 52 minutter kom reduseringen ved Ivar Sollie Rønning. Utligningen kom ført kvarteret før slutt da Erik Tønne satte årets første direkte på frispark, men den virkelige dramatikken kom først på overtid.

Ranheim ble tildelt straffespark i det uret bikker 90 minutter og selvfølgelig er det Michael Karlsen som tar ansvar og setter straffen sikkert i mål til utrolige 4-3. Mads Reginiussen banket inn sitt andre mål minutter etterpå og dermed endte det med hockeysifrene 5-3 i årets første hjemmekamp for Ranheim.

Ikke imponerende å slippe inn 5 mål på de 2 første kampene mot nyopprykkede lag, men i begge har Ranheim dominert og skal de henge på i toppen utover må de utnytte det spillemessige overtaket i kampene, og ikke minst må det stenges igjen bakover.

Blink tapte mot Raufoss

I Raufoss skulle Blink ut i sin første bortekamp for året, men noen stigning fra hjemmekampen mot Ranheim ble det ikke. Raufoss dominerte fullstendig før pause og ledet fortjent 2-0 i en omgang de faktisk kunne ha scoret mer. Pausepraten til Roar Vikvang må ha hatt litt krutt i seg for Blink løftet seg og spillemessig jevnet kampen seg ut etter hvilen.

Tobias Hestad reduserte bare 8 minutter ut i omgangen og selv om Raufoss fremdeles var det førende laget var Blink langt nærmere etter pause. De største sjansene var det likevel hjemmelaget som hadde, og med 7 minutter igjen på kampuret banket hjemmelaget inn 3-1 og punkterte med det kampen.

Blink må dermed vente på sine første poeng i Obosligaen, mens Ranheim er sammen med flere lag i toppen uten poengtap.

Kongsvinger – Tromsø 0 – 2 (Wangberg spilte hele kampen for TIL)
Ranheim – Grorud 5 – 3
Raufoss – Stjørdals-Blink 3 – 1
Sogndal – Ull/Kisa 6 – 1
Strømmen – KFUM Oslo 2 – 1 (Sellin startet kampen for Strømmen)
Øygarden – Åsane 0 – 2