TF Lupen – Obosligaen – Ranheim rykker opp

av TF

Er det noen sm kan stå i veien for kanarifuglene? Kan de nyopprykkede lagene klamre seg fast i Obosligaen? Mange spørsmål og få svar før man endelig kommer i gang med kampene, og ballen ruller igjen i vår nest høyeste divisjon.

TF er selvfølgelig mest opptatt av våre trønderske representanter og vi tror på en god trøndersk sesong i Obosligaen. Ranheim rykket ned fra Eliteserien i 2019, og har brukt en lang oppkjøring til å finne skikkelig tilbake til seg selv. De få områdene man ubevisst slakket litt ned på i 2019 er strammet inn, den sulten som preget laget når de rykket opp er tilbake og klubben har fortsatt å ta steg selv gjennom en vanskelig vinter og vår.

Det store spørsmålet rundt Ranheim og om de er gode nok til å kjempe om et nytt opprykk på direkten er angrepet. Solbakken og Storflor er borte, men finner Tønne 2018 form og Erlien fortsetter utviklingen vil det ikke merkes nevneverdig. På spissplass har man 3 alternativer der Mikke Karlsen er det tydelige førstevalget. Klarer Karlsen å holde seg fit og sharp er han en av de aller beste spissen i Obosligaen og kan da bli den målgjøreren RIL trenger for å henge med i toppen. Hvis ikke så skjer er det Ivar Sollie Rønning og Ole Sæter som må gjøre målene, og begge har potensial til å gjøre det. TF tror at et sultent Ranheim som er litt back to basic med en klink tydelig spillestil og hardt arbeid i bånn kommer til å fighte i toppen.

Stjørdals Blink imponerte stort i 2.divisjon i 2019 og bygger videre på en trøndersk gruppe med sterk lagånd og i likhet med Ranheim veldig tydelig spillestil. Roar Vikvang er en dyktig trener som kjenner gruppen sin godt, og som vet hvilke knapper som skal trykkes på for å få de beste ut av et ungt Blinklag. Flere av Blinkspillerne har kjent på dette nivået tidligere etter opphold i Ranheim, men det er ingen tvil om at det må skje rask læring i en uerfaren gruppe på dette nivået. Det blir spennende å se hvordan de reagerer ved motgang for etter en jubelsesong i 2.divisjon med stort antall seire og masse mål vil nok hverdagen bli en annen i Obosligaen.

Sørløkk, Tromsdal, Solli og Williams vil nok bli savnet men i Blink er det laget med stor L som drar lasset sammen og det må det også være i Obosligaen. Likevel trenger man enkeltspllere som krydrer det hele og her må de nok sette sin lit til Sondre Stokke og Mats Lillebo i det offensive. Begge har x-faktor, og spesielt Lillebo har vist at han kan levere på dette nivået tidligigere, ihvertfall glimtvis. For Stokke blir det endelig en mulighet å vise at hans eminente høyrefot også kan skape mål og målsjanser også på Obosnivå, og lykkes disse 2 tror vi link berger plassen.

Her er Obostabellen slik vi tror den ser ut ved endt sesong i desember:

 1. Lillestrøm
 2. Ranheim
 3. Tromsø
 4. Sogndal
 5. Kongsvinger
 6. Sandnes Ulf
 7. HamKam
 8. KFUM Oslo
 9. Ull/Kisa
 10. Jerv
 11. Raufoss
 12. Stjørdals Blink
 13. Åsane
 14. Strømmen
 15. Grorud
 16. Øygarden