TF Lupen – Stjørdals Blink

av TF

Det er fantastisk at Stjørdals Blink er tilbake i Obosligaen etter mange år der man har leitet etter sitt sanne jeg i 2.divisjon. Blink fant seg selv i en trøndersk modell ganske lik den Ranheim har hatt suksess med, og er i dag allerede den flinke men også den litt irriterende lillebroren som holder storebror på tå hev ikke bare sportslig, men også på identiteten.

Blink har nok vært på rett sport en god stund, men det var først da den tidligere treneren Roar Vikvang kom tilbake som hovedtrener foran 2019 sesongen at tingene virkelig skjøt fart. Blink feide gjennom 2.divisjon med feiende flott angrepsfotball og en imponerende stabilitet som til slutt gjordet at de helt fortjent rykket opp, og det i en avdeling der alle snakket om Fredrikstad. Dog var den gamle storheten fra plankebyen det eneste laget Blink virkelig slet med i 2019, men var aldri stabil nok til å bli en trussel for Vikvangs gutter og opprykket ble sikret med 4-1 over Sola den 26.oktober.

Blink er i god trøndersk ånd et 4-3-3 lag der spillestil og prinsipper gjennomsyrer alt de gjør og de har bygd en gruppe der ingen spillere er viktigere enn laget. Men skal de lykkes med å berge plassen i Obosligaen MÅ enkeltspillere spesielt offensivt står frem og da er nok forventningene størst til Mats Lillebo og Sondre Stokke. Lillebo kom inn som et friskt pust i Ranheim, men klarte aldri å tilrive seg plass i laget og tok veien til Blink der han gjennom spilletid har vokst igjen. En spennende spisstype med stor arbeidskraft, fysikk og en nese for mål som må gå foran og være den målgjøreren Blink trenger.

Sondre Stokke har vært omtalt i trøndersk fotball lenge, en litt unorsk Beckhamtype med et dødelig presist høyreben og en slepen teknisk spiller som kanskje har manglet litt på det fysiske for å virkelig ha tatt steget opp i toppfotballen tidligere. Nå er han her og kan bli den x faktoren i et hardtarbeidende Blinklag som kan gjøre det lille ekstra og gjøre et klassisk 4-3-3 litt mer uforutsigbart.

Opprykk!! (K.Jegersen)

I tillegg er Vikvang en ringrev som ikke er redd for å være kynisk hvis det kreves og det kan fort kreves skal man berge plassen. Det å være god nok i boksspillet begge veier, og det å håndtere den fysisk sterke Obosligaen vil kreve at man av og til må avvike fra den klassiske 4-3-3 fotball, og slike grep er ikke Vikvang redd for å ta. Når Trønderfotball besøkte Blink på treningsleiren i Marbella var det et veldig fokus på det fysiske boksspillet som venter dem, og ingen skal være i tvil om at den lange oppkjøringen er blitt brukt godt til å klargjøre laget for oppgaven som venter.

Oppkjøringen har også blitt brukt til å få Sandskogan Stadion klar, Blinks nye hjemmebane. En splitter ny bane med undervarme, flott liten tribune og alle de fasilitetene klubben fortjener nå som de skal spille toppfotball fr første gang siden 1994. Blink prioriterte akkurat dette med en gang opprykket var et faltum, og det kan være det grepet som over tid gjør at Blink kan etablere seg i toppfotballen.

På banen har laget mistet noen spillere tilbake til Ranheim som var på utlån fra naboklubben i 2019, men inn har kommet trøndere med energi og sult. Her er det spillere fra Ranheim, Nardo og Byåsen i hovedsak, og likheten med disse er at dette er muligheten deres for å spille toppfotball. Det gjør at de glir lett inn i et sultent Blink og vi tror også det gjør at enkeltspillere ikke blir så savnet, selv om Williams, Solli, Tromsdal og Sørløkk bidro sterkt til opprykket i fjor.

Blink er som sagt laget med stor L og det må de også være skal de berge plassen i Obos.

INN:

Robin Utseth Bjørnholm-Jatta (Byåsen)
Simen Sandmæl (Klaksvik, Færøyene)
Mats Størseth Lillebo (Ranheim)
Morten Strand (Nardo)
Joachim Olufsen (Ranheim)
Fredrik Vinje (Ranheim)
Isak Lein Valberg (Levanger)
Olaf Lien Skive (Lånke)
Jonathan Johansson (klubbløs)
Tobias Hestad (lån fra Molde ut sesongen)
Patrik Dønheim Hjelmseth (Brattvåg)
Sander Halgunset (Byåsen)

UT:

Robert Behson-Courage Williams (Ranheim)
Sondre Sørløkk (tilbake til Ranheim etter lån)
Jakob Talmo Tromsdal (tilbake til Ranheim etter lån)
Sivert Solli (tilbake til Ranheim etter lån)
Nedzad Sisic (lagt opp)
Knut Kåre Aftret Brøndbo (kontrakt utgått)
Daniel Hagen (kontrakt utgått)
Andreas Vikøren (kontrakt utgått)
Jørgen Kjøsnes Valleraunet (Nardo)
Ottar Magnusson (Nardo)

Vurderinger (1-6):

Trener:

Roar Vikvang er en ringrev som har vært trener i trøndersk fotball i en mannsalder og som har opparbeidet seg stor erfaring gjennom mange år. Det Vikvang mangler er erfaring fra toppfotballen som Blink tar steget inn i nå og det blir spennende å se hvordan han tilpasser seg et nytt nivå. Han er veldig trygg og tydelig på hvordan laget skal fremstå i kamp og trening, men også en trenertype som ikke er redd for å ta grep hvis kampbildet krever det. Et sultent og ungt Blinklag trenger en rolig og samlende trener i comebacket i Obosligaen og det har de i Vikvang. (4)

Keeper:

Blink har et spennende keeperpar med 2 moderne keepertyper som begge er gode med bena og sterke i den offensive delen av spillet. Obos blir en krig i egen boks og spørsmålet er om en av keeperne kan ta opp kampen i feltarbeidet og være den sjefen Blink trenger i egen boks. Begge er spennende, men ingen av de har voldsom erfaring og er det man kan kalle sikre kort (4)

Forsvar:

Forsvarsspillet blir viktig når Blink skal kjempe for overlevelse og midtpunktet her er Vegard Fiske som midtstopper og lederskikkelse. Har vokst i Glimt med spilletid og ansvar, og blir samlingspunktet i en lagdel som også har erfaring i høyreback Lars Ramstad. Litt større usikkerhet på den andre backen der Williams har forsvunnet og er nok avhengig av at noen plukker opp hansken og tar nivået. (3)

Midtbane:

Også her ser laget i utgangspunktet litt svekket ut uten Sørløkk og Tromsdal, men her har Simen Sandmæl kommet inn. En spiller som skadefri er en meget sterk Obosspiller, og som i 2019 ble seriemester på Færøyene. Morten Strand har også potensiale til å ta plass i 2020, men også han har vært skadeplaget så midtbanen til Blink er nok den lagdelen med størst spørsmålstegn. (3)

Angrep:

Skal Blink berge plassen i Obos må det scores mål, og her hviler nok mye av ansvaret på Mats Lillebo. En spiller som har vært luktet på av klubber høyere i norsk fotball, men som blir midtpunktet i Blinks comeback på 2.nivå. Sammen med Sondre Stokke blir han den viktigste spilleren i det offensive for Blink, og utfordringen her er også at det er ganske sårbart. Hva gjør Blink hvis Lillebo blir skadet? (3)

Totalkarakter: 3.4

Følg med på TFs Tabelltips på hvor vi tror Blink ender i Obosligaen 2020.