Tidenes Ørnspiller kandidater 20-25

av TF

Her er de 5 siste kandidatene som er med på listen og de siste 5 som presenteres før vår fagjury skal ned på et mindre antall som etterhvert skal stemmes på av leserne til Trønderfotball.

Navn: Solfrid Andersen Dale

Karriere i Ørn: 2002-2014

Antall kamper/mål: 308/65

Landskamper/mål: 12/1

Seriemester/cupmester for Ørn: 1/1

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Cupfinalen 2002 og seriegull 2003. UEFA cup i Hellas (Thessaloniki) i 2003 var også en tur som aldri blir glemt! Cupfinalene i 2010 og 2014 var også stort.

Beskrivelse: Rogalandsjenta var spiss på Byåsen når hun ble hentet til Ørn i 2002. Endte til slutt opp som midtstopper før hun trappet ned på Nardo FK i 2014. En anvendelig spiller med andre ord. I tillegg en meget lojal spiller som bidro mye til felleskapet. Var limet i gruppa. Hun ble kanskje best som spiller på slutten av karrieren når hun ikke lenger følte på presset i like stor grad som tidligere.

Navn: Guro Reiten

Karriere i Ørn: 2013-2016

Antall kamper/mål: 96/26

Landskamper/mål: 50/9

Seriemester/cupmester for Ørn: 0/0

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Cupfinalen i 2014 mot LSK og veien dit. Det aller beste fra Ørn-tida er folket og samholdet. Fikk venner for resten av livet. Venner som vil være der for alltid.


Beskrivelse: Spiller i dag i Chelsea. Ble et stort savn i Ørn når hun gikk til LSK i 2016. Spesielt i de to siste årene i Ørn var hun «outstanding». Har en meget god fotballforståelse og dette i kombinasjon med en god pasningsfot gjør henne til en internasjonal toppspiller.

Navn: Ingrid Syrstad Engen

Karriere i Ørn: 2014-2017

Antall kamper: 74/4

Landskamper/mål: 29/5

Seriemester/cupmester for Ørn: 0/0

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Seier med 4-1 over LSK i 2017 – den beste kampen i de fire årene hun spilte i Ørn! Ellers var årene i Ørn viktig for utviklingen fra et ungt og uerfarent talent til den spilleren hun er i dag.

Beskrivelse: Elegant og drivende med ball. Som ungjente lå hun ikke noe tilbake for de aller beste guttene. Nå i voksen alder er hun en av de europeiske superstjernene på den kvinnelige fotballhimmelen. Meget ambisiøs, med en opplest og vedtatt målsetning om å ta neste steg på karrieren når hun mener hun er klar for det. Sånn sett ble Ørn kun en mellomløsning, men det noteres at hun synes det hadde vært gjevt å spille for RBK.

Navn: Mali Lilleås Næss

Karriere i Ørn: 2012-

Antall kamper/mål: 196/1

Landskamper/mål: 0/0

Seriemester/cupmester for Ørn: 0/0

Høydepunkt i Ørn-karrieren: 3-2 seieren i semifinalen mot Røa i 2014. En stor glede blant alle i klubben! Påfølgende cupfinale mot LSK er den største opplevelsen. (Tap 3-1)

Beskrivelse: Noen er publikumsspillere mens andre er fagfolkets spillere, dvs trenernes. Mali hører først og fremst til i sistnevnte kategori. Og det selv om hun også er en høyt skattet spiller blant fansen. Et hvert lag trenger erfarne spillere som kan velge det fornuftige sporet og som gjør de enkle og gode valgene. En godt trent, helstøpt spiller som er svært viktig i dagens RBK.

Navn: Kristine Nøstmo

Karriere i Ørn: 2012-

Antall kamper/mål: 185/1

Landskamper/mål: 1/0

Seriemester/cupmester for Ørn: 0/0

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Scoring fra egen halvdel mot Vålerenga i 2012. Cupfinalen i 2014 og en god sesong i 2019. Ellers er det et høydepunkt å se hvor langt vi har kommet i forhold til før når et gjelder fasiliteter.

Beskrivelse: En meget god keeper med etter hvert stor rutine. Har valgt ikke å spille på landslaget, men vil likevel bli rangert som en av verdens beste keepere. På et punkt er hun best av absolutt alle. Hun kan distribuere fra fot med kvalitet både kort og langt. Og det er på de lange hun er uslåelig. For et tilslag! Og for et våpen for RBK til å utnytte ubalanse hos motstanderlaget.