Sørloth nærmer seg seriegull

av TF

Alexander Sørloth kom ikke på scoringslisten, men bidro likevel til at Trabzonspor vant 3-1 borte på Gøztepe i den tyrkiske superligaen fredag kveld. Trabzon fikk en mann utvist men klarte likevel å ta en sterk borteseier, og ligger dermed 3 poeng foran Basaksehir i kampen om ligagullet med en kamp mer spilt.

Basaksehir spiller hjemme på lørdag og er favoritt i kampen mot Alanyaspor og vil mest sannsynlig være a poeng med Sørloths klubb når lørdagskvelden kommer.

Den gamle storklubben Galatasaray er også med i gullkampen og vil med seier i sin kamp denne helgen bare ligge 3 poeng bak de 2 topplagene. 5.juli møtes Galatasaray og Trabzonspor, en kamp som kan ble helt avgjørende i gullkampen. Champions League blir det ikke uansett på Trabzonspor som tidligere i juni fikk beskjed om at de var utestengt fra Europacupene neste sesong.

Uefa straffer klubben for ikke å ha innfridd pålagte regnskapsmål. De stammer fra en tidligere inngått avtale om betingelser for å unngå sanksjoner for brudd på regelverket om økonomisk fair play (FFP).