Åpning for 1.divisjon kvinner og Postnord ligaen

av TF

Tidligere denne uken ba fotballpresidenten regjeringen innstendig vurdere å åpne opp for normal fotballtrening for alle, samt tillate fotballturneringer for barn og unge i sommer med gode smittevernstiltak.

Mange i Fotball-Norge er derfor skuffet etter regjeringens pressekonferanse nå i ettermiddag. Foreløpig er det kun gitt grønt lys for at profesjonelle fotballspillere kan gjenoppta normal trening, som altså inkluderer 1. divisjon kvinner og 2. divisjon menn (PostNord-ligaen).

Det åpnes også opp for seriespill i de to nevnte divisjonene under forutsetning av at NFF og helsemyndighetene klare å enes om retningslinjer og protokoller, også omtalt som fase 3 i gjenåpningen av norsk fotball.

– Vi er klare for å inkludere 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen (2. divisjon menn) i toppfotballpiloten for seriespill. Dette vil selvsagt innebære justeringer på de mest inngripende smitteverntiltakene, men vi er likevel trygge på at vi skal gjøre dette på en smittevernfaglig forsvarlig måte som helsemyndighetene kan gi klarsignal til, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

Til tross for at NFF er glad og lettet over at det nå åpnes for seriespill i ytterligere to divisjoner, legger ikke fotballpresident Terje Svendsen skjul på at NFF er skuffet over at regjeringen ikke offentliggjorde flere lettelser på koronasanksjonene i dag – tatt i betraktning de lave smittetallene og at hele dansk fotball nå er gjenåpnet.

– Jeg er i glad for at regjeringen nå åpner opp for 1. divisjon kvinner og 2. divisjon menn. Det er likevel svært krevende å holde motivasjonen oppe blant alle de som fortsatt ikke får komme i gang med normal trening, og det er som kjent også den normale fotballaktiviteten som gir mest inntekter til hardt prøvde klubber både sportslig og økonomisk. Vi hadde derfor håpet på grønt lys for normal fotballtrening for alle i norsk fotball i dag, åpning for fotballturneringer for barn og unge i sommer, og et signal om at alle seriekamper kan starte i august gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll. Jeg forstår godt frustrasjonen mange i Fotball-Norge kjenner på nå. NFF kjenner på akkurat det samme, sier Terje Svendsen.

Både han og Klaveness understreker likevel at dialogen med helsemyndighetene er god, og at NFF fremover vil fortsette arbeidet med å legge forholdene best mulig til rette for en gjenåpning av hele norsk fotball i dialogen med myndighetene fremover.