Tidenes Ørnspiller kandidater 15-20

av TF

Vi jobber oss videre gjennom listen over de 25 kandidatene i vår kåring av tidenes Ørnspiller, og her er kandidatene 15-20. Husk dette er ingen rangering, det er kun en oversikt over 25 kandidater som presenteres 5 hver gang.

Navn: Trine Rønning

Karriere i Ørn: 1998-2002

Antall kamper/mål: 170/84

Landskamper/mål: 162/22

Seriemester/cupmester for Ørn: 2/4

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Å ha vært en del av Ørnfamilien er selve høydepunktet. Kommer likevel ikke utenom den første cupfinalen. Treningene på Bjørkmyr og Rosenborgbanen minnes med glede.

Beskrivelse: Hadde en kjempesesong i Ørn allerede som ungjente. Scorte bl a et minneverdig mål i cupfinalen i 1998 mot Kolbotn. Preget Ørn i de fire sesongene hun spilte her. Nærmest en komplett spiller og var således pr definisjon en typisk midtbanespiller. Var faktisk også en god keeper, noe Ørn fikk lide for i en straffesparkkonkurranse i semin i cupen mot nettopp Kolbotn et år. Hun ble satt i mål på slutten av ekstraomgangene og reddet tre av straffene. Utpsyking av høy klasse!

Navn: Ingrid Hjelmseth

Karriere i Ørn: 1999-2006

Antall kamper/mål: 217/0

Landskamper/mål: 138/0

Seriemester/cupmester for Ørn: 3/3

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Tre seriemesterskap og tre cupmesterskap har alle vært høydepunkter.

Beskrivelse: Kom til Ørn i sin tid for å bli best i landet. Det viste seg raskt at dette ikke var tomme ord. Ekstremt målrettet, aldri redd for å si fra. Var tidlig god på strek, men feltarbeidet har hun måttet jobbe mer med. Når hun ga seg som 39-åring etter VM i 2019 var hun en av verdens beste keepere, om ikke den beste.

ULM, GERMANY – JUNE 25: EM 2001, Ulm; NORWEGEN – FRANKREICH (NOR – FRA); Marinette PICHON/FRA, Bente KVITLAND/NOR (Photo by Michael Kienzler/Bongarts/Getty Images)

Navn: Bente Kvitland

Karriere i Ørn: 1999/2004

Antall kamper/mål: 191/13

Landskamper/mål: 37/1

Seriemester/cupmester for Ørn: 3/3

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Cupfinale i den første sesongen i 99 var størst. Tett fulgt av de andre cupfinalene og seriemesterskapene. Fantastiske lag med fantastiske jenter!

Beskrivelse: Var og ble back i hele karrieren. Og dette er ikke ment som en nedvurdering. Tvert imot brukte hun sine år i Ørn til å perfeksjonere seg i rollen. Var på sitt beste når hun kom høyt opp i banen og kunne bruke den gode innleggsfoten sin. En fot som også kunne brukes til å sende av gårde et og annet langskudd. Ofte med full uttelling. Sterk duellspiller. Profiterte i sine første år på å spille siden av en rutinert Gøril Kringen. Innehaver av olympisk gullmedalje!

Navn: Kristin Lie

Karriere i Ørn: 1999-2013

Antall kamper/mål: 425/38

Landskamper/mål: 1/0

Seriemester/cupmester for Ørn: 3/3

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Å få komme til Ørn å få spille med så mange gode spillere var et høydepunkt i seg selv. Å få dele gledene med så mange fantastisk lagvenninner har også vært stort. Champions League i flomlyset på Lerkendal har også vært et høydepunkt.

Beskrivelse: Lang fartstid i Ørn, og hele tiden på høyt nivå. Litt som poteten og kunne brukes over alt. Og som så mange andre gode spillere opplevde hun å starte som spiss, men etter hvert bekledde roller lenger bak på banen. Til slutt som midtstopper. God med ball og godt overblikk.

Navn: Gunhild Følstad

Karriere i Ørn: 2000-2008

Antall kamper/mål: 244/4

Landskamper/mål: 76/1

Seriemester/cupmester for Ørn: 2/2

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Sportslig sett de gangene hun var med å vinne cup og seriegull. Mer «generelt høydepunkt» det å være en del av en prestasjonsgruppe, og trene, konkurrere, reise, og leve så tett på så mye fine folk, all den tida dette varte.

Beskrivelse: Den typen som ville blitt god i omtrent alle idretter hun hadde begynt med. Spilte stort sett back og stopper og hadde styrken sin på høy fart og gode 1:1 egenskaper. Rolig og smart i valgene sine defensivt.