Mandag og tirsdag kampdager i Obosligaen

av TF

Tirsdag kommer terminlisten for Obosligaen der både Ranheim og Stjørdals Blink spiller, og det er klart at mandag og tirsdag blir kampdager, melder Eurosport.no

OBOS-ligaen sparkes i gang 3. juli. Den store overraskelsen i årets oppsett er at det vil bli spilt kamper på mandager og tirsdager i OBOS-ligaen.

Det får Eurosport.no bekreftet av Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

Målet er at OBOS-ligaen får skinne på egne dager, samtidig som den vil slippe å «konkurrere» mot Eliteserien.

«Midtukekamper» i OBOS-ligaen vil bli avviklet på fredager med TV-kamp. I løpet av de tolv første rundene vil det bli spilt kamper på fire fredager. Hovedrunden blir mandag med avspark 18.00.

Med andre ord vil det i sommer, kombinert med Eliteserien, være norsk fotball på TV nesten «hele uken».

– Spilldagene har vært på høring med klart flertall fra klubbene. Derfor har vi falt ned på denne løsningen, sier Øverland i NTF.

Oppsettet med kampdager kan endres utover i sesongen. Blir det oppmykning fra regjeringen, og at det gir en mulighet for publikum på tribunen, er det en åpning for å gå tilbake kampdager lørdag, søndag og mandag, får Eurosport.no opplyst.

– Vi har et produkt som står på egne bein i norsk fotball disse dagene. Det vil være et magasin som gir bredere dekning av produktet, sier Øverland.