Mandag ruller barnefotballen igjen

av TF

Kulturminister Abid Raja bekreftet på en pressekonferanse torsdag det mange har håpet på: Vanlig trening for barn og unge blir tillatt fra 1. juni.

Konkret betyr det at barn og unge opp til 19 år kan trene som vanlig med full kontakt. Fortsatt er det grupper på maksimalt 20 personer som gjelder og foreløpig er det kun åpnet opp for vanlig fotball på trening. Klubbene kan imidlertid arrangere interne treningskamper, men ikke på tvers av andre lag og klubber.

– Vi er glad for at barn og unge endelig kan komme i gang med vanlig trening igjen. Dette betyr enormt mye for motivasjon og fotballglede for hundretusener av barn og unge og alle ansatte og frivillige i klubbene. Nå både håper vi og arbeider for at det også blir gitt grønt lys for fotballturneringer i sommer for inntil 200 spillere. Det vil ha stor betydning både for aktivitet og økonomi, sier direktør for aktivitet og utvikling i NFF, Alf Hansen.

Han håper også dagens nyhet fra regjeringen er et signal om at hele norsk fotball snart kan åpnes opp igjen.

– Ikke bare barne- og ungdomsfotballen, men også seniorfotballen, er viktig for aktivitet, sosiale fellesskap, hindre frafall og sikre økonomien til klubbene vår best mulig. Det siste er avgjørende for at vi skal ha et godt fotballtilbud til nesten 400 000 aktive fotballspillere også etter korona. Vi må huske på at det er den daglige driften i normaltider som tross alt bidrar mest til å holde de økonomiske hjulene i fotballklubbene våre i gang. Derfor jobber vi også for at spillerne fra 20 år og oppover kan komme i gang så raskt som mulig med normal trening igjen, sier Hansen. 

Oppdaterte koronavettregler vil bli publisert på NFFs kanaler fredag 29. mai.