TF 10èrn Ivar Sandvik

av TF

Ivar Arnljot Sandvik var bautaen i Ranheimforsvaret og en alle gjerne tar med i krigen som spilleren som alltid spilte med hjertet utenfor drakten. Vokst opp på Skatval og spilt for Levanger, Rosenborg, Blink og Ranheim i regionen – en ekte trønderfotballegende!

Sandvik jobber nå i Ranheim som sportslig leder, men hvilke 2 Eliteserieklubber foruten Ranheim har han spilt? Haugesund husker nok de fleste, men han har også en sesong i Drammen hos Strømsgodset.

Her er det uten tvil mange gullkorn fra en lang og innholdsrik karriere og her er Sandviks TF 10èr:

1.Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? -I min tid og oppvekst så blir det en delt førsteplass mellom Roar Strand og Erik Hoftun.

2.Hvilken Rosenborgkamp husker du best? -Vanskelig å komme utenom seieren på San Siro i 96 og det at Rosenborg faktisk har slått Real Madrid. Men når jeg tenker tilbake, så er det seieren over Dortmund i 99 som sitter i best. Makan til kamp og utklassing.

3.Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene? -Oppveksten på Skatval med typer som Bjørn Johan Nytrø, Nils Baar og Jonny Baar. Ble holdt og rivd i ørene – bokstavelig talt. Lærte meg tidlig voksenfotball.

4.Hvem har betydd mest for ditt fotballiv? -Mange har betydd mye. Min bror, som jeg har spilt med og som hjalp meg videre på veien til nye klubber. Mange trenere som har gitt meg mye. Mange fine og gode år med onkel Edgar på Levanger. Den som har betydd mest er Perry. Tok meg inn i Ranheim – gjorde meg til kaptein og gjorde slik at jeg fikk tre veldig fine år på Ranheim på slutten av min karriere etter at jeg egentlig hadde lagt opp etter tiden min i Haugesund. Bra trener og en bra fyr.

5.Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor? -Forbilde i norsk sammenheng er Erik Hoftun. Fantastisk midtstopper og en solid type. En som jeg så opp til når jeg var yngre.

6.Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål? -Jeg har scoret så lite mål at det blir bare flaut å komme med noe her.

7.Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3?– Ola By Heggem – Kvarme – Hoftun – Stensaas Strand – Brandhaug – Fredrik Winsnes Steffen I – Odd I – Brattbakk

8.Hva er ditt beste Skandiacup minne? -Tror jeg har deltatt 1 år på Skandiacup. Siste års junior. Vant med RBK. Ingen spesielle minner.

9.Din beste medspiller? -Ikke noen som skiller seg spesielt ut. Vi hadde et solid lag på Levanger. Talentfull – mange spennende typer. Må nevne selveste Kokken. Pubeier på kveldstid og bøttet inn mål i helgene. Det hendte vi ruslet innom puben etter kamp. I Strømsgodset var det en nokså jevn gruppe uten de store stjernene. I Haugesund det samme. Dannet forøvrig ligaens beste midtstopperpar med dagens RBK – trener. I Ranheim var det kollektivet med mange sterke typer. Bunnsolid og fantastisk gjeng.

10. Din verste motspiller? – Michael Karlsen vil sikkert at jeg skal si han fordi han hadde 1 god kamp mot meg da han spilte for Hødd. Litt utenfor den trønderske grensen må jeg si duoen Pall Gunnarson/Nannskog i Stabæk. Ble småsvimmel av de to