Tidenes Ørnspiller kandidater 10-15

av TF

Jakten på tidenes Ørnspiller fortsetter og i dag presenterer vi 5 nye fantastiske kandidater!

Navn: Ann Kristin Aarønes

Karriere i Ørn: 1993-2000

Antall kamper/mål: 259/248

Landskamper/mål: 111/60

Seriemester/cupmester for Ørn: 5/6

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Den første cupfinaleseieren mot Asker i 93 står aller øverst. Det å være underdog og slå storfavoritten og samtidig spille en cupfinale for første gang var stort.

Beskrivelse: En av verdens beste spillere i sin tid. Hennes inntreden i Ørn ble en utløsende faktor for mye positivt som skjedde senere i klubben. En bærebjelke under storhetstiden. Spilte nesten aldri i favorittrollen som midtspiss, noe som absolutt ikke var noen nedvurdering. Hun hadde også en enestående evne til å gjøre andre gode, noe som laget profiterte veldig på. Hun avsluttet karrieren som proff i USA på New York Power. Verdensmester fra 1995.

Navn: Unni Lehn

Karriere i Ørn: 1994-2007

Antall kamper/mål: 409/90

Landskamper/mål: 133/24

Seriemester/cupmester for Ørn: 6/6

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Hele sesongen 2006. Ørn hadde ikke det beste mannskapet det året og det ble verken kongepokal eller seriegull. Så selv om det «bare» ble andreplass i serien og tap i semin i cupen, er det grunn til å være kjempestolt av prestasjonen. Det var også en del av høydepunktet å være kaptein dette året.

Beskrivelse: Var «heldig» og kom til Ørn på et meget gunstig tidspunkt for en ung spiller. Rollemodellene var allerede på plass og det var bare å suge til seg av kunnskapens tre. Senere ble hun en stor rollemodell selv for yngre spillere. En meget teknisk god kantspiller som hadde et godt finterepertoar. Mellom 2001 til 2004 hadde hun et opphold i Ørn mens hun spilte i amerikanske Carolina Courage. Innehaver av olympisk gullmedalje!

Navn: Merete Myklebust

Karriere i Ørn: 1994-2002

Antall kamper/mål: 215/37

Landskamper/mål: 60/2

Seriemester/cupmester for Ørn: 6/6

Høydepunkt i Ørn-karrieren: 1997-sesongen et høydepunkt med serie og cupgull og nordiske mestere på Island. Som Ørnspiller også VM-gull i Sverige i 1995. OL-bronse og deltakelse i OL i Atlanta likeså.

Beskrivelse: En enorm dedikasjon og seriøsitet lå bak alt hun gjorde. Selve inkarnasjonen av toppidrettsutøveren. Det var backposisjonen som ble hennes og der spilte hun hele sin karriere i Ørn. Plasseringssikker og det å være del av et velorganisert soneforsvar ble behersket på aller beste måte. Verdensmester fra 1995.

Navn: Ragnhild Gulbrandsen

Karriere i Ørn: 1997-2004

Antall kamper/mål: 190/229

Landskamper/mål: 79/30

Seriemester/cupmester for Ørn: 3/4

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Cupfinalen mot Klepp i 1997, i debutsesongen for Ørn. Det ble hattrick i 1. omgang. Stor opplevelse, rett og slett.

Beskrivelse: Et fyrverkeri som midtspiss. Totalt uredd og kunne komme inn i dueller foran mål flyvende vannrett. Fryktet av alle forsvarspillere. Det var sjelden at det var noen av dem som var like robust. Det må legges til at hun også hadde fotballferdighetene på plass. Innehaver av olympisk gullmedalje!

Navn: Heidi Pedersen

Karriere i Ørn: 1998-2007

Antall kamper/mål: 264/135

Landskamper/mål: 15/5

Seriemester/cupmester for Ørn: 3/4

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Da Ørn vant cupfinalen mot Arna-Bjørnar i 2002.

Beskrivelse: Typisk midtbanespiller. God tilrettelegger med bra blikk og god teknikk. «Sosialminister» i gruppa og skapte mye positivt rundt seg. Huskes spesielt for at hun avgjorde cupfinalen mot Arna-Bjørnar i 2002 i ekstraomgangene i det 119 minutt på stillingen 3-3. Dette etter at Ørn lå under med 2-0 i det 80. minutt.