Gjertsen: Reiser hjem når fødsel nærmer seg

av TF

Torgil Gjertsen er en uke unna restart i Wisla Plock i den polske toppserien, men det blir ikke mange kamper før han reiser hjem for å delta på fødsel i Trondheim. Gjertsens samboer har termin 28.juni, så kanskje rekker han 2-3 kamper før han reiser hjem til samboeren i Trondheim.

– Avtalte tidlig med klubben at jeg kan reise hjem når det nærmer seg fødsel, sier Torgil Gjertsen som ser frem til både oppstart av fotball igjen, men kanskje mest til familieforøkelse i slutten av juni. Normalt sett hadde familieforøkelsen kommer i sommerferien, men med utsettelsene grunnet korona kolliderer det med avslutningen av sesongen, men det har vært uproblematisk å løse dette med klubben forteller Gjertsen til Trønderfotball.

Som alle andre har han vært gjennom en lang periode med individuell trening, men koronatiden har på ingen måte vært noe rolig treningsperiode. – Det har vært noen lange måneder uten organisert trening, men vi har kjørt egne skypeøkter med fysio fra klubben gjennom hele perioden, og det har vært et relativt strengt treningsprogram, forteller trønderen.

-Sånn sett er vi i bra fysisk form, men vi har virkelig trengt de siste ukene for å finne tilbake til fotballformen, forteller Gjertsen.

Klubben hans Wisla Plock ligger på 10.plass på tabellen og starter opp igjen 30.mai, og var er vel mer naturlig da enn at man møter laget som heter Korona.

-Det blir veldig digg å spille fotball igjen, men for meg blir det nok bare noen kamper før jeg reiser hjem til Trondheim. Fotball er viktig det, men dette går uten tvil foran, smiler Gjertsen, som sammen med sin samboer Anne Mari skal bli foreldre for første gang i juni.

Gjertsen signerte for den polske klubben i vinter etter at kontrakten hans med Kristiansund gikk ut, og i sin første sesong i Polen har det sålangt blitt 2 scoringer på de 4 kampene han rakk fra start før koronakrisen slo inn.