-Endelig fotball igjen

av TF

Stjørdals Blink har siden opprykket i fjor høst sett frem til sesongen 2020 med retur til Obosligaen, og ikke minst ny stadion, men 2020 har sålangt blitt alt annet enn forventet. Tirsdag kom beskjeden om at normal fotballtrening kan starte igjen fra mandag også i Obosligaen, og den nyheten mottas med stor glede på Stjørdal.

-Det blir fantastisk å kunne han normale fotballtreninger igjen, vi trenger nok litt tid før vi får alle spillerne innom de gjeldende smittevernreglene, men vi starter opp mandag med de vi kan starte med, forteller Blinktrener Roar Vikvang. Karantenebestemmelsene gjør at det fremdeles er spillere de har noen utfordringer rundt, men til disse blir løst vil de spillerne de gjelder trene i egne grupper.

-De fleste kan være med på fullkontakt trening nå på mandag, og vi jobber allerede med å løse utfordringene noen av spillerne har i forhold til spesielt dette med karantenen, forteller Vikvang, tydelig oppspilt på at det endelig nærmer seg skikkelig fotball.

-Vi har håndtert hele situasjonen godt, og spillerne skal ha skryt for det arbeidet som er langt ned de side ukene i en tøff tid, men nå kan vi endelig snart trener som normalt, og vi ser virkelig lyset i tunnelen, sier han, samtidig er han spent når kampene i Eliteserien starter igjen, for det vil avgjøre mye. – Kommer Eliteserien i gang uten problemer vil vi følge etter, men jeg frykter for gjennomføring av sesongen hvis noe skjer som gjør at det blir videre utsettelser, sier Vikvang.

-Det er 23 uker vi har på å gjennomføre Obos mellom oppstarten i juli og avslutning i midten av desember, og da sier det seg selv at det ikke er mye rom for ytterligere forsinkelser, sier Blinktreneren.

For med opprykk til Obos og ikke minst ny stadion på plass er det kamper hele Stjørdal venter på nå. – Vi har fått en fantastisk stadion på plass med fine fasiliteter, veldig fin bane og ikke minst 1000 sitteplasser under tak så vi skulle gjerne ha fylt opp stadion til hver kamp vi, men slik situasjonen er nå er vi bare utrolig glade for å ha kamper å se frem til igjen, sier Vikvang og stiller seg helt og fullt bak den rolige retretten tilbake til et normalt samfunn. – Jeg har tro på at man bruker litt tid på å få ting tilbake til normalt, det verste som kan skje er jo at man forhaster seg og det hele blusser opp igjen.

Kampene i Obos skal i gang igjen i juli, og selv om Blink da ikke kan fylle opp sitt nye flotte stadion er det en fin gulrot å ha da man mandag kan møte til normal fotballtrening igjen. -Nå gleder vi oss over at vi får muligheten til å komme i gang igjen og at vi har datoer å trene og planlegge mot, avslutter Blinktrener Roar Vikvang.