Tidenes Ørnspiller kandidater 5-10

av TF

Vi fortsetter veien mot tidenes Ørnspiller og etter at vi tidligere presenterte de 5 første kandidatene følger vi her opp med 5 til.

Navn: Tone Haugen

Karriere i Ørn: 1984-1997

Antall kamper/mål: 404/154

Landskamper/mål: 87/19

Seriemester/cupmester for Ørn: 3/2

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Det absolutt mest følelsesladete øyeblikket var tilbake i 1991. I siste serierunde trodde spillerne at de hadde rykket ned og gikk i dusjen med den beskjeden. Mens laget dusjet kom kontrabeskjeden om at Ørn likevel hadde berget plassen med ett bedre plussmål enn BUL, Oslo. Dette utløste et enormt gledesutbrudd. Fra enorm skuffelse til hopping, dansing og hoiing!

Beskrivelse: Tone har vært med på alt! Seriemesterskap, cupmesterskap, landskamper, VM-gull, proff i Japan. På mange måter var hun det for Ørn som Roar Strand var i RBK. Den sympatiske, joviale og holdningsterke.  Og en kontinuitetsbærer av rang. Det sier alt om henne at hun trekker frem øyeblikket fra 1991 foran sine mange seire og utmerkelser. Innehaver av Olavstatuetten fra 1995. Verdensmester fra 1995.

Navn: Gøril Kringen

Karriere i Ørn: 1990-2005

Antall kamper/mål: 515/57

Landskamper/mål: 72/0

Seriemester/cupmester for Ørn: 7/8

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Høydepunktene var mange, men den første cupfinaleseieren i 93 henger høyt. Da ble Asker slått på Bislett etter at hun hadde scoret hat trick i semifinalen mot Donn.  
Ellers rager også seieren over Asker rett etter OL-finalen i 2000 høyt! Ørn måtte vinne for å bli seriemestre og kvalifisere seg til tidenes første Europacup. Laget gikk ut i en helt ny og uprøvd 3-5-2 og feide over Asker.

Beskrivelse: Gørils første møte med Ørn var når hun som junior spilte på Stjørdals Blink og møtte Ørn i treningskamp. Ingen tvil om at det var et stort øyeblikk. Det lyste respekt og ærefrykt av henne. Senere ble hun garderobens dronning i Ørn. En enorm rollemodell. En av de viktigste spillerne for å forklare storhetsperioden. Er selvsagt grossist i seriemesterskap og cupseire. Senere også trener for klubben a-lag. Innehaver av olympisk gullmedalje!

Navn: Brit Sandaune

Karriere i Ørn: 1990-2004

Antall kamper/mål: 507/232

Landskamper/mål: 120/9

Seriemester/cupmester for Ørn: 7/8

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Alle cupfinalene var stort å være med på, ikke minst den siste i 2003. Nordisk mester i 1997 ved å slå Fortuna Hjørring i finalen var også et høydepunkt. E-cupspill i 2001, da Ørn hadde et fantastisk godt lag. 

Beskrivelse: En spiller man alltid kunne stole på. Noe antall landskamper også kan bevitne. Ikke den som snakket høyest, men likevel den som ble respektert for sine meninger. God teknisk, fornuftig med ball. Både god som målscorer og tilrettelegger. Innehaver av olympisk gullmedalje!

Navn: Monica Enlid

Karriere i Ørn: 1990-2005

Antall kamper/mål: 450/114

Landskamper/mål: 9/0

Seriemester/cupmester for Ørn: 7/8

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Nordisk mesterskap for klubblag på Island i 2007. En fantastisk turnering for Ørn. En vinnervilje som var ekstrem. I tillegg til at Ørn var suveren på banen, så var det et veldig godt samhold i hele gruppa. 

Beskrivelse: De gangene herrespillere påsto at kvinner ikke kunne spille fotball så ble de bedt om å ta en titt på Monica Enlid. Da ble det som regel stille. Full ballkontroll, godt overblikk og en pasningsfot som kunne legge lissepasninger på centimeteren. Likevel ble det ikke så mange landskamper. Det ble sånn at hun først og fremst ble en klubbspiller og svaret på det finner vi vel muligens i at hun ikke hadde den aller høyeste frekvensen i forsvarsarbeidet!? 

Navn: Randi Leinan

Karriere i Ørn: 1991-1996

Antall kamper/mål: 177/185

Landskamper/mål: 19/8

Seriemester/cupmester for Ørn: 3/3

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Cupfinalen i 1993, seier 3-2 over Asker der hun scoret to mål. Stor opplevelse å slå Asker på Bislet stadion. Hele 1995 var et høydepunkt og ble året med den beste sportslige prestasjonen for hennes del. 

Beskrivelse: Som jentespiller og ung seniorspiller var hun kun ordinær. Gjennombruddet kom først i godt voksen alder og er uten tvil det mest bemerkelsesverdige i Ørn-historien. Det var først når hun kom sammen med andre gode spillere at hun virkelig fant seg selv. Hele landets scoringsdronning i den perioden huns spilte seniorfotball på Ørn. Alle forsvarspilleres skrekk! Avsluttet karrieren i Tokyo og ble japansk seriemester. Verdensmester fra 1995.

Leinen her sammele med Anka