TF 10èrn Trine Nordgård Stensaas

av TF

Trine Stensaas har seriegull og cupgull med Trondheims-Ørn fra denne siste gullperioden som Ørn hadde på starten av 2000 tallet.

Trine Nordgård(senere Stensaas) debuterte i Toppserien for Byåsen i 1998, da hun spilte sammen med bl.a. Lene Tronseth, Bente Kvitland og Lise Beate Bye. Alle disse endte senere opp i Ørn. Trine gikk til Ørn i 2002 og spilte her til slutten av 2007-sesongen, da hun gikk til Røa. I 2009 flyttet hun tilbake til Trondheim, og har siden da spilt for 2. divisjonsklubbene Byåsen, Ranheim og Malvik, i tillegg til en gjesteopptreden i Kattem i 2011. 
Trine Nordgård Stensaas har spilt i alt 160 toppseriekamper tilsammen for Byåsen, Ørn, Røa og Kattem. Hun ble cupmester med Ørn i 2002, og seriemester med Ørn i 2003. I Røa fikk hun med seg to seriemesterskap (2007 og 2008) og ett cupmesterskap (2008).

Trine har sammen med ektemannen Ståle aktive barn, og begge har involvert seg i fotballen i Hommelvik etter å ha etablert seg på Sveberg, og har vært inne som trenere i barne og ungdomsfotballen i tillegg til å være dedikerte fotballforeldre.

En drivende god midtbanespiller, men ikke minst et forbilde i forhold til trening og holdinger både på og utenfor banen, og her er hennes TF 10èr:

  1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? 

Unni Lehn/Brit Sandaune/Mocca Enlid/Gøril Kringen. Greier ikke bestemme meg. De fortjener tittelen alle fire.

2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best?

-Borteseieren mot selveste AC Milan. 

3.Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene?

-Det er så utrolig mange, men jeg tror nok de aller beste minnene er fra alle årene med Byåsen på Danacup. Vi kjørte 12-14 busslass med Byåsenspillere ned til Hjørring hvor vi bodde på skole rett ved hovedanlegget. Og en hel haug med foreldre og søsken dro rundt og heiet på alle Byåsenlagene. 

 4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv?

-Det er helt klart mamma og pappa. De har alltid vært der og støttet meg hele veien. I tillegg har jeg vært så heldig å få spilt med gode medspillere, og hatt mange fantastiske trenere, opp gjennom barne- og ungdomsårene. Ingen nevnt, ingen glemt.

5.Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor?

-Jeg vet ikke om jeg har hatt noen konkrete forbilder. Det var vel heller slik at jeg så opp til folk som var dedikerte og jobbet hardt og målrettet mot målene sine. Jeg prøvde å lære av de. Det gjør jeg fortsatt

6.Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål?

-Selv om det ikke var det fineste målet, var det kanskje det viktigste i karrieren. Cupfinalen 2002 og vi ligger under 2-1 mot Arna-Bjørnar. 3 minutter på overtid får vi corner. Ballen havner i feltet, jeg hiver meg inn og får sklidd ballen i mål! 2-2 betyr ekstraomganger. Vi vinner tilslutt 4-3, og jeg har vunnet mitt aller første NM-gull. 

7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3?

Keeper: Lise Beate Bye

Høyre back: Marianne Paulsen

Midtstopper: Gøril Kringen

Midtstopper: Lene Tronset

Venstre back: Ann Iren Mørkved

Høyre indreløper: Unni Lehn

Sentral midtbane: Mocca

Venstre indreløper: Trine Nordgård Stensaas

Høyreving: Sonja Askim

Spiss: Heidi Pedersen

Venstreving: Brit Sandaune

8. Hva er ditt beste Skandiacup minne?

-Det må være da vi vant cupen i 1992. Eneste minuset da var at finalen måtte spilles på Leangen fordi de holdt på å skifte gress på Lerkendal stadion, hvor finalene egentlig ble spilt på den tiden. Det var litt nedtur.

9. Din beste medspiller?

-Brit Sandaune. En mer komplett, jordnær og dedikert spiller skal du lete lenge etter. 

10. Din verste motspiller?

-Trine Hay Setsaas. Vi har duellert siden vi begynte å spille fotball. Ranheim – Byåsen var tøffe kamper på lillepikenivå den gangen Hun var som en klegg som aldri ga seg. Det var to utfall i de duellene; enten vant hun ballen, eller så lå jeg med nesa i gresset etter en susende takling.

bilde fra nettavisen