Tidenes Ørnspiller kandidater 1-5

av TF

Trønderfotball våger seg på en nesten umulig oppgave, men vi skal forsøke å kåre tidenes Ørnspiller. Flere markante Ørnpersonligheter har vært involvert da vi har kommet frem til totalt 25 kandidater som vil bli presentert her på Trønderfotball.

Når vi har presenter de 25 vil vår fagjury etterhvert jobbe seg frem til 10 kandidater som skal videre til neste steg, og etter det skal vi ned i 5 spillere også med hjelp av en fagjury og så skal det til slutt stemmes frem hvem som er tidenes Ørnspiller.

Følgende kriterier er lagt til grunn:
– Må ha spilt minst tre år i klubben. 
– Må minst ha vært på nasjonalt toppnivå 
– Har påvirket omgivelsene positivt

Det er også viktig å tillegge at det å plukke ut 25 fra en fantastisk gruppe spillere gjennom historien har vært ekstremt vanskelig, og det er mange spillere som i tillegg hadde fortjent å nevnes, men her er ihvertfall de 5 første kandidatene som er med i vår kåring

Navn: Elin Brandvik

Karriere i Ørn: 1972-1978

Antall kamper/mål: 113/127

Landskamper/mål: 3/0

Cupmester for Ørn: 1

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Norgesmester på Bislett i 1977. Uoffisiell riktignok, men likevel minneverdig. I tillegg stort å komme til Ørn i 1972 som 14 åring og endelig få spille med jenter, selv om de fleste var godt over 20.

Beskrivelse: Er historisk. Spilte i den aller første offisielle landskampen i 1978 mot Sverige. Ble en hit og det ble virkelig lagt merke til at hun prydet forsiden på FOTBALLMAGASINET. Et blad alle fotballfans kjøpte på den tiden. Elin var også keeper på landslaget i håndball. Kvinnehåndball var den gang like stort som i dag, mens fotball nærmest ble sett på som illegal virksomhet. Hun ble tvunget av landslagssjefen i håndball til å velge hva hun ville satse på. I 1978 var det naturlig å velge håndball for multitalentet som var god i all idrett.

Navn: Målfrid Volden 

Karriere i Ørn: 1972-1978

Antall kamper/mål: 131/49

Landskamper/mål: 1 uoffisiell/0

Cupmester for Ørn: 1

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Ble uoffisiell norgesmester med Ørn i 1977. Som kaptein for laget var dette et stort øyeblikk. Også et stort øyeblikk da hun ble nominert av Ørn til den aller første uoffisielle landskampen mot Sverige i 1975.

Beskrivelse: Ørns første regulære kaptein. En rolig og stødig spiller som styrte forsvaret i pionertiden, men hun var kanskje mest betydningsfull som kulturbærer. Rundt Målfrid utviklet det seg en kultur som har preget Ørn videre gjennom historien. Forhold som går på god utvikling, viljen til å vinne og verdien av samhold og vennskap. Fikk gleden av å spille i den første uoffisielle landskampen mot Sverige i 1975. Målfrid Volden døde den 10.11.2020 og med henne gikk en av de virkelig store pionerne bort.

Navn: Marit Stene

Karriere i Ørn: 1973-1982

Antall kamper/mål: 202/93

Landskamper/mål: 1 uoffisiell/0

Cupmester for Ørn: 1

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Cupmester i 1977 og at hun ble nominert av Ørn til den første uoffisielle landskampen mot Sverige i 1975. Det var også et høydepunkt i seg selv å komme til Ørn i 1973.

Beskrivelse: Marit var fotballspiller allerede når hun kom til Ørn i 1973. Mens andre av jentene var nybegynnere hadde hun fotballen naturlig i seg. Det hadde nok vært en del fotballspill sammen med guttene i Ålen i barneårene. Dessuten var man tidlig ute i de trakter med kvinnefotballen. Allerede i 1970 spilte håndballdamene i Ålen fotballkamp mot Tynset. Referatene fra den kampen levner ingen tvil om hvem som var kampens store spiller. 

Navn: Eva Gjelten

Karriere i Ørn-karrieren: 1979-1993

Antall kamper/ mål: 481/486

Landskamper/mål: 2/0

Seriemester/cupmester for Ørn: 1/1

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Seier i Norway Cup i juniorklassen i 1981 var en himmelsk reise fra første kamp i gruppespillet til seieren i finalen. Norway cup var stort den gangen med finale på Bislett og fulle tribuner. Og så har fire cupfinaler vært en høydare selv om det ble tap i alle utenom seieren mot Asker i 1993.

Beskrivelse: Den typiske måltyven! Visst ble det scoret både på langskudd og heading på innlegg også, men å være på rett sted til rett tid var spesialiteten. Sulten etter å score mål var stor. Kjapp og kvikk i vendingen, og det var mang en forsvarer som ble lurt «på ræva» innenfor boksen. Står tilbake som den spilleren med flest mål gjennom alle tider i Ørn.

Navn: Anne Lise Aasen

Karriere i Ørn: 1984-1993

Antall kamper/mål: 240/28

Landskamper/mål: 0/0

Seriemester/cupmester for Ørn: 0/1

Høydepunkt i Ørn-karrieren: Kåret til banens beste spiller i juniorfinalen i Norway Cup i 1984. Cupmester da Asker ble slått 3-2 i 1993.

Beskrivelse: En av jentene fra den første rekrutteringssatsingen til Ørn. Var med å vinne småpikefinalen i Scandia Cup i 1983. Fotballtalentet var udiskutabelt, meget lett på foten og det viste seg tidlig at hun hadde anlegg for den offensive sidebackrollen.  Etter Ørntiden spilte hun noen sesonger på Asker. Ble en god klubbspiller, men onde tunger hevder at hun ikke var villig til å legge nok i potten til det som ville ha sikret henne en landslagskarriere.