Vi gratulerer IL Trond med 100 år!

av TF

Idrettslaget Trond ble startet på dagen i dag for akkurat 100 år siden, og det er den trønderske fotballfamilien glad for. Klubben har i tillegg til masse aktivitet også fostret mange gode fotballspillere i løpet av sitt sålangt 100 år lange liv, og det blir garantert flere de neste 100!

Slik situasjonen er i dag blir det ingen markering eller feiring nå, men vi håper klubben får den hyllesten den fortjener som 100 åring og en stor gratulasjon sendes fra Trønderfotball!

Her er fra den korte infoen jubilanten har lagt ut i forbindelse med 100 årsdagen:

Klubben ble stiftet 9. mai 1920 som Sportsklubben Sport, av en guttegjeng fra Pappenheim, med Olav Graven i spissen. I januar 1930 ble klubben delt i to: Sportsklubben Sport og Sportsklubben Djerv. Fram til krigen drev de to klubbene parallelt. Det ble drevet godt på friidretts-siden. Begge klubbene stilte fotballag og deltok i øverste klasse i enkelte år. Klubbene utmerket seg også på ski, sykkel og svømming og hadde også medlemmer som drev med boksing, bryting og orientering. I 1948 vedtok begge klubbene sammenslåing med navnet Djerv/Sport. I februar 1951 fikk klubben navnet Idrettslaget Trond. IL Trond er i dag hovedsakelig en fotballklubb, men stiller lag også i futsal-serien for senior og tilbyr innebandy etter ønske. I tillegg satser idrettslaget aktivt på idrettsskole/allidrett for de minste i alderen 5-8år. Klubben har ca. 850 medlemmer, hvorav omlag 140 inngår i støtteapparatet som trenere, oppmenn etc. Klubben disponerer et anlegg bestående av ca. 14000 kvm. kunstgress og byens fineste klubbhus. Dette disponerer vi i felleskap med FK Kvik etter at vi inngikk et samarbeid i 2016. 100års-jubileet markeres ikke på dagen på grunn av korona-situasjonen, men vi vil feire ved en senere anledning. Informasjon kommer på klubbens hjemmesider når det nærmer seg.