TF 10èrn Rohnny Westad

av TF

Rohnny Westad var det trønderske keepertalentet som var med på den store oppturen i moderne tid for Bodø/Glimt i norsk fotball. Westad tilbrakte barne og ungdomsårene i Malvik, men gikk så til Rosenborg, men måtte til Bodø for å etablere seg som toppkeeper. Med Ola By Rise i mål på Lerkendal måtte Westad reise ut, og hvilken opptur han fikk være med på i Bodø/Glimt.

Westad i Astallen til RBK

Seriesølv og cupmester i 1993, bronsemedalje i 1995 og cupfinale i 1996 som dessverre endte med tap mot Tromsø. Westad var den ubestridte keeperen i Glimt, og var på sitt beste også aktuelle for det norske landslaget, men fikk aldri kamper for Norge dessverre.

Rohnny Westad hadde også 2 sesonger i Brann, men avsluttet karrieren med 2 sesonger i Bodø/Glimt. De siste årene av sin tid i buret var preget av skader og høydepunktet i fotballkarrieren vil nok helst sikkert være årene fra 93-97 i Bodø/Glimt.

Her er Rohnny Westads TF 10èr:

  1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? -Ola By Rise
  2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best? – RBK-LSK 1-0 i 1985. En grasiøs – og forholdsvis ung – Trond Sollied headet RBK til seriegull.
  3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene? -Junior-NM i 1989. Bodø/Glimt -RBK 0-1. Første kamp jeg fikk en følelse av å spille «ordentlig» fotball
  4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv? – Tidlig var det Knut Lorvik i Malvik IL. Men den som utvilsomt har betydd mest var Bjørn Hansen, en fantastisk trener. I tillegg må jeg nevne Ola By Rise, som lot meg bli med på lørdagstreninger med Bjørn da jeg var junior, og Trond Sollied, Øystein Gåre og Tor Arne Aga i Bodø/Glimt
  5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor? – Gary Bailey, keeper i Man U. Han var kul!
  6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål? – Supermål og supermål … Følte meg svært delaktig i Sigurd Rushfeldts seiersmål i cupfinalen 1996. Men kjenner nok ingen stolthet. Scoret selv svært sjeldent!
  7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3? Fikk aldri opplevd Odd Iversen så min drømmeellever blir fra min tid. – Ola By Rise, Trond Henriksen, Bjørn Otto Bragstad, Erik Hoftun, Ståle Stensaas, Roar Strand, Sverre Brandhaug, Jan Hansen, Bjørn Tore Kvarme (fryktet målscorer i ungdomsårene), Gøran Sørloth, Harald Brattbakk.
  8. Hva er ditt beste Skandiacup minne? – Spille på strøkne gressbaner på Lade, kom nok aldri spesielt langt i cupspillet.
  9. Din beste medspiller? – Bjørn Otto Bragstad, fantastisk midtstopper å ha foran seg.
  10. Din verste motspiller? – Bjørn Tore Kvarme (Utleira) i barne og ungdosmfotballen, Harald Martin Brattbakk i seniorfotballen.
Se Westad i Glimts legendariske cupvideo fra 93
Westad ble cupmester i 93