Tilbakeblikk: Strindheim mot Rosenborg i Eliteserien i 95

av TF

Trøndersk fotball har de siste 2 sesongene vært bortskjemt med både Rosenborg og Ranheim i Eliteserien, men før Ranheim rykket opp til Eliteserien i desember 2017 var det lenge siden sist vi hadde et rent trønderoppgjør.

1995 var året da Strindheim som lillebror skulle opp i Tippeligaen og måle krefter med de største i norsk fotball, og i denne perioden var storebror Rosenborg de aller største. Allerede i første hjemmekamp skulle de møtes for første gang, etter at Strindheim hadde spilt 1-1 borte mot Hødd i serieåpningen.

Det var et veldig fokus på storebror mot lillebror i innslaget fra nrk som ligger lengre ned, og en ganske forsiktig spillende trener for Strindheim, Per Joar Hansen. Klippet kommer i denne spillelisten på Youtube som starter med høydepunktene fra Rosenborg mot Kongsvinger samme år.

Ingen bombe at Rosenborg ble for sterke, 5-0 og K.Sørli utvist, men det skal også legges til at Strindheim kom tilbake i kampen etter og vant 1-0 mot Tromsø.

Likevel ble det en tung sesong, og Strindheim rykket ned med bare 17 poeng etter 4 seire, 5 uavgjort og resten tap. Litt morsomt å se tilbake, og se mange som spilte i klubben denne sesongen som senere har vært aktive både på leder og trenersiden, både i Strindheim og ellers i fotballen.

Spillerstall

Nr.NavnPosisjonAlderKMRG
Arne BondeKeeper34
Rune FeirudKeeper30
Stian Berget EdvardsenForsvar23
Vidar EvensenForsvar24
Per Arne GjeltenForsvar30
Roy Ove RinnanForsvar20
Torgeir RugtvedtForsvar23
Kristian Hoem SørliForsvar19
Terje HøsøienMidtbane21
Jørgen JohannesenMidtbane22
Mads KultorpMidtbane
John MadukaMidtbane23
Thomas MelumMidtbane19
Jon Christian OlsenMidtbane
Jan Magne SkankeMidtbane18
Francis SongoMidtbane27
Ronny StøbakkMidtbane22
Joachim WalltinMidtbane21
Lars GrevskottAngrep26
Ole Gunnar IversenAngrep27
Frank Roger MyrengetAngrep20
Arild NordfjærnAngrep30