TF 10èrn Johan Petter Winsnes

av TF

Johan Petter Winsnes er en av få trøndere som har spilt toppfotball, men aldri for RBK. Etter å ha spilt i Byneset i oppveksten gikk han til Rosenborg som juni, og ble etter juniorsiden tatt opp i A-stallen. Etter 2 år uten A-kamper gikk han til Skeid, men etter en alvorlig kneskade reiste han hjem til Trondheim og spill i 1.divisjon for Byåsen.

Ferden gikk etterhvert videre til Moss, og etterhvert til Lillestrøm der han var med på å ta sølv i Royal League, og i 2007 ble han cupmester. Det ble 64 kamper for Lillestrøm samlet, og Johan Petter la fotballskoene på hylla i 2007.

I trøndersk breddefotball huskes det gode Bynesetlaget Johan Petter, og det kan nevnes at hans eldre bror Arne, og yngre bror Eirik også gikk løypen fra Byneset til juniorlaget i Rosenborg. Johan Petter er også i slekt med til tidligere Rosenborgspiller Fredrik Winsnes, ingen tvil om at dette er en meget sterk fotballfamilien fra Trøndelag.

Her er Johan Petter Winsnes TF 10èr:

  1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller?
    – Rune Bratseth

    2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best?

-Husker nok aller best omkampen mot Brann i cupfinalen i 1988, da RBK vant 2-0 etter en fantastisk scoring av Gøran Sørloth og en typisk Kalle-Løken scoring på bakre stolpe. Kald høstdag med tele i Ullevål-matta.

Husker også veldig godt 16. mai-kampen i 1985. Ikke på grunn av fotballen, men dramatikken og galskapen ved inngangen og på tribunene, og lanseringen av en ny Rosenborgsang – «Rosenborg dæla dæla». 


3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene?
– Seier i Heimdal cup i 1983. Vi slo Astor 3-1 i finalen. Det var den gangen det var lov å ha sluttspill og kåre vinnere for 8 og 9-åringer. Jeg scoret i finalen og storebror ble kåret til turneringens beste spiller.

4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv?

-Det er nok pappa som var trener for meg mer eller mindre frem til 17-18 års alderen. Mange andre som har betydd mye også, som blant annet Bernt Helland som var juniortrener i RBK og Knut Thorbjørn Eggen som hentet meg til Moss i 1999.

5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor?

-Trond Henriksen. Tøff spiller som alltid ga 100%. Hele Lerkendal jublet når Rambo satte inn sine sklitaklinger. Jeg sendte brev til Trond på 80-tallet og spurte hvordan han drev egentrening. Jeg fikk et langt svar og et signert bilde tilbake. Det gjorde inntrykk.

6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål?

-1-0 målet jeg scoret mot Start for Moss i 2000. Jeg raidet opp fra høyrebacken og kom til slutt alene med Espen Johnsen. Satte ballen opp i nærmeste kryss. Noen lagkamerater hadde i lokalavisen dagen før på spørsmål nevnt meg som en av lagets minst målfarlige spillere, så da var det ekstra artig å score dagen etterpå 😊

7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3?

Det blir en blanding av forbilder og spillere jeg har vært så heldig å få spille med selv. Setter opp en godt samspilt høyreside fra slekta. Ville blitt mye vinkling inn på indreløper i mellomrom, rom to-løp, to mot en på kant og overlapp der.

Steinar Sørlie

Johan Petter Winsnes – Rune Bratseth – Erik Hoftun – Trond Henriksen

Fredrik Winsnes – Sverre Brandhaug – Roar Strand

Arne Winsnes – Steffen Iversen – Harald Brattbakk

8. Hva er ditt beste Skandiacup minne?

-Det må være da jeg vant en headekonkurranse Mini og Kåre hadde ansvar for utenfor Obs! Lade i 1988. Konkurransen gikk ut på å heade en ball opp i en basketkurv. Jeg vant og fikk en signert RBK-ball og 18 kg seigmenn i premie!

9. Din beste medspiller?
Robert Koren (LSK) – slepen spiller med et veldig høyt toppnivå.

10. Din verste motspiller?
– Zlatan Ibrahimovich.

legendarisk Bynesetlag 🙂