Tidligere Tillerspiller til topps i toppscorerkåring

av TF

Jørgen Tjærnås som er ekspert på breddefotball hos Nordicbet har brukt koronaperioden til kåringen av breddefotballens mest legendariske målscorere de siste 10 årene, og det med flere innslag fra trøndersk fotball. Torsdag ble kåringen avsluttet med en avstemming via Twitter, og den tidligere Tiller og Røddespilleren Ivar Unhjem gikk til topps i kåringen.

Tett fulgt av Sondre Stokke fra Stjørdals Blink som ble nummer 2 i kåringen, og det er en del imponerende navn på denne listen, som alle har bøttet inn mål på 2. og 3.divisjonsnivå det siste 10 året.

Her er vurderingen av Stokke:

SONDRE HOPMARK STOKKE (STJØRDALS-BLINK OG STRINDHEIM)

Det må enda en trønder med på lista. For Hopmark Stokke har knapt gjort annet enn å score mål i hele tiåret.For Blink ble det utrolige 85 mål mellom 2010 og 2012. Han meldte så overgang til Strindheim, som da var i 2.divisjon, før 2013-sesongen. Der ble det «bare» 6 mål og nedrykk, men året etter scoret han vanvittige 48 mål for Strindheim på nivået under.

Deretter vendte han hjem til Blink, og på de fire sesongene i 2.divisjon har han ligget stabilt mellom 12 og 15 mål hver sesong. Den ene sesongen midt i som ble tilbrakt i 3.divisjon viste han igjen at han er for god for det nivået, og i lagets suverene opprykk ble det 31 mål i serien, samt 1 i cupen mot Ranheim.

Har altså respektable 53 mål på sine 4 siste sesonger i 2.divisjon, og vanvittige 165 mål på de 6 sesongene på nivået under. Til sammen har han altså 218 mål gjennom forrige tiår.

Også Orklaspiller Erik Helgetun var på listen over kandidater det var mulig å stemme på, og det er ikke rart med utrolige 146 scoringer på 131 kamper i løpet av 5 sesonger for Orkla.

ERIK HELGETUN (ORKLA)

1990-modellen har vært en fantastisk målscorer for Orkla siden han returnerte fra Strindheim i 2012. Det ble opprykk fra 4.divisjon første sesong, og så 11 mål i 3.divisjon i 2013. Siden har det tatt helt av.

2014: 25 mål på 26 kamper
2015: 19 mål på 24 kamper

2016: 42 (!) mål på 24 kamper
2017: 33 mål på 29 kamper
2018: 25 mål på 28 kamper
2019: 2 mål på 2 kamper før en alvorlig kneskade ødela sesongen.

Status er altså utrolige 146 mål på 131 kamper på litt over fem sesonger. Det inkluderer 15 hat trick, 3 kamper med 4 mål og 1 kamp med dobbelt hat trick.

Fyller 30 år i romjula, og med utsatt seriestart har han bedre tid på å lege kneskaden. Går det bra har han fortsatt mange år igjen på å dunke inn mål i 3.divisjon, hvor Orkla beholdt plassen på overtid etter at Fløya 2 trakk seg.

Se hele listen her og se også flere trøndere som var vurdert som det siste 10 årets toppscorer i breddefotballen.